+31 (0) 30 602 16 17

Wij zien zzp'ers niet als een probleem

30 mei 2015

VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra heeft in een speech op het VVD-congres in Arnhem uitgehaald naar linkse politici. Die zijn volgens hem onnodig bang voor veranderingen en voor vooruitgang. Zijlstra ziet bij linkse politici „een soort van achteruitgangspessimisme”. Ze zijn bang voor veranderingen, ze sidderen voor de toekomst”, zei hij.

Volgens hem is de robot het nieuwe schrikbeeld voor 'links'. „Linkse politici zijn er net zo bang voor als ze vroeger waren voor de stoommachine of de computer. En ja, er verdwijnen banen door nieuwe technologieën. Maar ze zorgen voor veel meer nieuwe banen en vaak ook betere banen.”

Zijlstra waarschuwde ook het kabinet, dat werkt aan nieuwe plannen voor zzp'ers (zelfstandigen zonder personeel). „Wij zien zzp'ers niet als een probleem. Laten we eerlijk zijn: we moeten niet vaste contracten aantrekkelijker maken door het zzp-schap onaantrekkelijk te maken. De VVD-fractie gaat niet meewerken aan verplichte arbeidsongeschiktheidsregelingen. Zzp'ers zijn niet het probleem, ze zijn de oplossing.”

„Het is nu 2015 en de kabinetten Rutte 1 en 2 hebben heel veel hervormingen doorgevoerd en Nederland sterker gemaakt. Maar het kan nog beter. Links wil graag alles bij het oude houden, wil proberen vast te houden aan zogenaamde verworven rechten. Met de kop in het zand en de rug naar de toekomst proberen ze Nederland te veranderen in één groot Maagdenhuis! Nou, dat wil ik niet!“

Bron: dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op: telegraaf.nl

Lees het originele artikel

>>>Wij zien zzp'ers niet als een probleem