+31 (0) 30 602 16 17

PostNL gaat zzp-pakketbezorgers vaste baan aanbieden

12 juni 2015

PostNL wil zelfstandige pakketbezorgers een aanbod doen om in dienst te treden bij het bedrijf. Dat schrijft de Volkskrant vrijdag. Het is onbekend hoeveel zelfstandigen het aanbod krijgen en wat de voorwaarden van een vast dienstverband zullen zijn. Bij PostNL werken 1.150 zelfstandige pakketbezorgers.

"We zijn er niet blind voor dat de meningen over zelfstandigen in de samenleving veranderen", zegt directeur pakketten Yme Pasma tegen de Volkskrant. "Wij zijn een bedrijf van de straat en zullen altijd mee blijven veranderen."

PostNL ontkende tot voor kort dat er problemen waren met de schijnzelfstandigheid onder zijn pakketbezorgers. Het bedrijf kampt desalniettemin al jaren met forse kritiek op zijn personeelsbeleid, de laatste weken omdat het bedrijf geheime afspraken met de fiscus heeft gemaakt over de belasting van de zzp'ers die voor het bedrijf werken.

De laatste dagen is de discussie rond kleine ondernemers die eigenlijk als goedkope werknemers worden behandeld, opnieuw opgelaaid.

Bron: dit artikel is voor het eerst gepubliceerd op: fd.nl

Lees het originele artikel

>>>PostNL gaat zzp-pakketbezorgers vaste baan aanb...