+31 (0) 30 602 16 17

MSP's zijn afgelopen jaar hard gegroeid

21 juni 2017

De grotere payrollbedrijven en Managed Service Providers zijn afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid. En die groei is nog niet ten einde, stelt directeur Anne Meint Bouma van ranglijstaanvoerder en snelste groeier Brainnet Groep.

Binnen de Top-10 van payrollers en Managed Service Providers (MSP’s) valt op dat de MSP’s (nog) harder zijn gegroeid dan de payrollbedrijven. De snelste groeier is Brainnet Groep. Met een groei van maar liefst 46,9 procent en een omzet van 456,3 miljoen euro, mag dit bedrijf zich de aanvoerder van de omzetranglijst van MSP’s en payrollbedrijven noemen. “Wij zien de samenstelling van de arbeidsmarkt voortdurend veranderen”, zegt directeur Anne Meint Bouma. “Detachering, uitzending, payrolling, aanneming van werk, de inzet van zzp’ers en kennismigranten. Het zijn allerlei mengvormen van ‘bijzondere arbeidsrelaties’ die de totale flexibele schil van organisaties vormen.”

Sneller en goedkoper

Organisaties die veel gebruikmaken van externe inhuur, doen zaken met een veelvoud aan leveranciers en zelfstandig professionals. “De afdelingen Inkoop & HR hebben behoefte aan overzicht, transparantie en snel toegang tot talent”, zegt Bouma. “Als MSP helpen wij organisaties om iedere stap in het inhuurproces efficiënt in te richten en uit te voeren. Van aanvraag, screening, contractbeheer tot uitbetaling.” Alle onzekerheid rondom de Wet DBA heeft de groei van flexbedrijven eigenlijk nog getemperd, stelt arbeidsmarkt- en innovatie-expert Ricardo Risamasu van Talmark. De groei van MSP’s is volgens Risamusa verklaarbaar. “Inhuur professionaliseert. Bovendien moet het allemaal sneller en goedkoper. Dan is het te verwachten dat er gespecialiseerde partijen opstaan en processen stroomlijnen. Het uitbesteden van inhuurmanagement, maar ook recruitment, lijkt een trend te zijn die niet is te stoppen.” Nieuwe wet- en regelgeving heeft geleid De grotere payrollbedrijven en Managed Service Providers zijn afgelopen jaar aanzienlijk gegroeid. En die groei is nog niet ten einde, stelt directeur Anne Meint Bouma van ranglijstaanvoerder en snelste groeier Brainnet Groep. MSP’s zijn afgelopen jaar hard gegroeid Dennis Mensink tot meer risico’s en onzekerheid bij opdrachtgevers. Zij hebben volgens Bouma behoefte aan een organisatie die wettelijke kaders juist kan toepassen en uitvoeren. Denk aan de WWZ, de Wet Aanpak Schijnconstructies en afgelopen jaar de Wet DBA. “Opdrachtgevers waarderen het dat we zelf nooit belang hebben bij de inzet van specifieke kandidaten”, zegt Bouma. “Dat komt omdat we nooit eigen mensen detacheren. Wij maken geen marge op de professionals die we inzetten.”

Nieuw kabinet

Een andere reden dat Brainnet hard is gegroeid, ligt in de toepassing van technologie. “Brainnet werkt systeemonafhankelijk. We beschikken over een eigen maatwerk Vendor Management Systeem (VMS) en kunnen ons systeem ook koppelen aan willekeurige andere (VMS- en ATS-)systemen.” Het gebruik van met name standaard VMS’en zal voorlopig wel toenemen, verwacht Risamasu. “Ik ben wel benieuwd hoe dit zich ontwikkelt, want er is nu vaak te weinig aandacht voor de menselijke kant van het proces. Het is immers steeds belangrijker om relaties met talent op te bouwen en te onderhouden. Dat geldt voor zowel flexmedewerkers als medewerkers met een vast dienstverband. Ik zou daarom wel een oproep willen doen: automatiseer het aantrekken van talent met behoud van persoonlijke aandacht.” Bouma ziet de vraag naar flex voorlopig nog niet afnemen en is positief gestemd over het resultaat van 2017. Belangrijkste vraag is volgens hem wat het nieuwe kabinet gaat doen. “Dat zal antwoord geven op verschillende vragen die spelen in de markt.” Wordt het bijvoorbeeld makkelijker om mensen aan te nemen? Wordt het ontslagrecht versoepeld?”

Bron: Flexmarkt

>>>MSP's zijn afgelopen jaar hard gegroeid