+31 (0) 30 602 16 17

Interview Arno Lugthart: de flexibele schil als strategisch HR instrument

26 juni 2014

Interview Arno Lugthart: de flexibele schil als strategisch HR instrument

 “Iedereen die z’n inleenprocessen op orde wil krijgen, kunnen we helpen.” 

De flexibele schil van de Nederlandse beroepsbevolking dijt uit. En niet zo’n beetje ook. In 2007 was één op de vijf een flexwerker, in 2020 is een derde van de beroepsbevolking een flexibele arbeidskracht, zo voorziet TNO. Hoe realiseer je in zo’n sterke dynamiek een duurzame invulling van je HR-beleid? Het antwoord is eenvoudig: Brainnet. Al sinds de jaren negentig houdt Brainnet in Nieuwegein zich bezig met effectieve en efficiënte inhuurprocessen. “De grote vraag naar IT-specialisten porde het vuurtje destijds flink op”, vertelt directeur Arno Lugthart. “En als gevolg daarvan schoten intermediairs als padde-stoelen uit de grond.”

Die bedrijven verdienden over het algemeen een lieve duit, maar er ging in dat stadium veel mis.
“IT-specialisten werden soms wel drie of vier keer ‘doorgeleend’. Voor zowel die specialist als de ondernemingen die voor zijn diensten betaalden, ontbrak transparantie, overzicht en grip op de situatie.” En daar stak Brainnet z’n vinger op. “We hebben de wirwar ontrafeld en zijn eens op de stoel van de klant gaan zitten. Waar is híj bij gebaat?”

Strategie

Vanuit die mentaliteit groeide Brainnet de voorbije decennia door. Het bedrijf heeft toegang tot een groot aantal zzp’ers en kennisleveranciers, waarmee het z’n klanten helpt snel en flexibel te kunnen inspelen op de snel veranderende arbeidsomstandigheden. “De flexibele schil van een organisatie kan een strategisch instrument zijn. Een instrument waarmee je als organisatie beter in staat bent om op de directe vraag in te spelen, maar ook om kosten te besparen”, aldus Lugthart. Hoe Brainnet dat doet? “We geven onze klanten inzicht, grip en transparantie in hun gehele inhuurdossier”, zegt Lugthart. “Dat begint bij een accurate en telkens up-to-date kennis van de wetgeving. We beloven honderd procent compliance. Dat kúnnen we ook doen, omdat we er echt tussen zitten. We zijn geen doorgeefluik, maar een betrokken intermediair.” Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in de wijze waarop alle professionals die Brainnet voor z’n klanten inhuurt, worden gescreend. Wij pretenderen niet overal verstand van te hebben, maar we kunnen wel tot op de komma nauwkeurig nagaan of CV’s op orde zijn, diploma’s zijn behaald, certificaten aanwezig zijn en of – in het geval van een advocaat bijvoorbeeld – de vereiste punten worden gehaald. “Een klant moet zeker weten welk vlees hij in de kuip heeft. Kan een externe medewerker werkelijk de verlangde prestatie leveren? Wij steken onze hand in het vuur als het over de integriteit van deze mensen gaat.”       

Risicoloos

Dat moet ook wel, want Brainnet belooft z’n klanten een honderd procent risicoloos traject. “Onze klanten willen we niet opzadelen met allerlei ongewenste of onnodige complexiteit die leidt tot financiële, compliance of reputatie-risico’s, onoverzichtelijkheid, extra kosten en vooral veel gedoe.” Brainnet ontzorgt. “We trekken als managed service provider het gehele inhuurproces naar ons toe”, zegt Lugthart. “Of het nu de zoektocht naar een kandidaat, het opstellen van overeenkomsten, het verzorgen van betalingen, performance-management van leveranciers, fiscale risicoafdekking of realtime beschikbare managementinformatie betreft; wij ontzorgen maximaal.”

Prestaties

De performance van Brainnet blijft niet onopgemerkt. In 2013 won het bedrijf de HighGrowth Awards en ook mocht het de Gouden Gazellen Awards provincie Utrecht op z’n palmares bijschrijven in de categorie grote bedrijven. Wie zelf eens wil proeven aan de dienstverlening van Brainnet is welkom in Nieuwegein, zegt Lugthart.

Lees hier het volledige interview met Arno Lugthart in het Ondernemersbelang Utrecht 3-2014.

>>>Interview Arno Lugthart: de flexibele schil als...