+31 (0) 30 602 16 17

Identiteitscontrole in samenwerking met AMP Groep

9 januari 2017

Brainnet is een samenwerking aangegaan met de AMP Groep. De AMP Groep is gespecialiseerd in het identificeren van personen. Schakelt een opdrachtgever een externe professional in, dan is de opdrachtgever verplicht de identiteit van de ingeleende professional te controleren aan de hand van het fysieke identiteitsbewijs. Deze controle voert Brainnet voor haar opdrachtgevers zelf uit op locatie in Nieuwegein. De samenwerking met AMP Groep maakt het nu ook mogelijk om controles op locatie van de externe professional of op locatie bij de opdrachtgever uit te voeren.

De identiteitscontrole in samenwerking met de AMP Groep heeft als voordeel dat de externe professional of opdrachtgever zelf kunnen aangeven wanneer én waar de controle-afspraak plaatsvindt. Dit kan van maandag tot en met zaterdag en ook in de avonduren.

Wet Bescherming Persoonsgegevens

Organisaties die medewerkers in vaste dienst hebben, zijn wettelijk verplicht een kopie van het identiteitsbewijs te bewaren in het personeelsdossier bij de loongegevens. Schakelt een opdrachtgever een externe professional in, dan mag de opdrachtgever, volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens echter geen kopie van het identiteitsbewijs van de betreffende professional bewaren. Brainnet dus ook niet. Wel heeft de opdrachtgever dus de plicht de identiteit van de ingeleende professional te controleren. Daarbij hebben opdrachtgevers in verband met de regeling Matiging Inlenersaansprakelijkheid de plicht een aantal ID-gegevens in de administratie op te nemen.  

Meer weten?

Wij helpen opdrachtgevers graag bij het op orde krijgen én houden van alle inhuurdossiers. Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neemt u contact met ons op.

>>>Identiteitscontrole in samenwerking met AMP Groep