+31 (0) 30 602 16 17

Brainnet ontvangt goud voor MVO-beleid

30 augustus 2016

Duurzaamheidsplatform Ecovadis heeft Brainnet beoordeeld met de hoogste certificering in het evaluatieproces, de GOLD waardering. Hiermee behoort Brainnet tot de best beoordeelde bedrijven die hebben deelgenomen aan de EcoVadis evaluatie.

EcoVadis begeleidt organisaties bij de realisatie van hun doelstellingen op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Dit doen zij onder andere door op verzoek van de organisaties, de leveranciers te beoordelen op diverse criteria, zoals beleid, initiatieven en resultaten op gebied van milieu, arbeidsomstandigheden, eerlijke handelspraktijken en supply chain.

Aandacht voor het milieu zit in ons DNA

Anne Meint Bouma, directeur: “Duurzaamheid en aandacht voor het milieu zit in ons DNA verweven en wij voeren continu verbeteringen door op dit gebied. Brainnet heeft vorig jaar ook deelgenomen aan de survey van EcoVadis en behaalde toen zilver. Sindsdien hebben we verschillende stappen gezet om ons bedrijf nog milieuvriendelijker te maken. Een nieuwe stap hierin is het opwekken van stroom middels zonne-energie. Zo hebben we in juni ons dak belegd met 75 zonnepanelen, wat onze hele organisatie van stroom voorziet. Dat dit nu beloond wordt met een gouden certificering laat zien dat wij dit thema serieus nemen en de ambitie hebben bij te dragen aan de samenleving en omgeving. Het laat onze klanten zien dat wij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen net zo hoog op de agenda hebben staan als zij zelf.”

>>>Brainnet ontvangt goud voor MVO-beleid