+31 (0) 30 602 16 17

Brainnet nodigt namens de SER flexwerkers uit voor het Congres: Iedereen betrokken? Flexwerkers en medezeggenschap

14 september 2015

Brainnet nodigt namens de SER flexwerkers uit voor het Congres: Iedereen betrokken? Flexwerkers en medezeggenschap
 • ‘Sommige flexwerkers werken al jaren voor mijn organisatie maar hebben desondanks geen enkele inspraak’
   
 • ‘Flexwerkers werken flexibel, projectmatig. Ze moeten geen lid van de OR worden, maar je kan ze als OR het beste inzetten door een beroep te doen op hun expertise en ervaringen elders’
   
 • ‘Betrokkenheid van flexwerkers via bijvoorbeeld een klankbord is wel het minimum’

'Iedereen betrokken? Flexwerkers en medezeggenschap' 

Er komen steeds meer flexwerkers, zoals werknemers met een tijdelijk contract, oproepkrachten, uitzendkrachten en zzp’ers. Wat betekent dit voor de medezeggenschap binnen de organisatie? Moeten flexwerkers meer worden betrokken? Houdt de organisatie voldoende rekening met de belangen van flexwerkers? Hoe kunnen flexwerkers meer betrokken worden bij medezeggenschap? Welke knelpunten doen zich daarbij voor en wat zijn mogelijke oplossingen?

Symposium

Om antwoorden op deze vragen te vinden organiseert de Commissie Bevordering Medezeggenschap van de SER het symposium: 'Iedereen betrokken? Flexwerkers en medezeggenschap' . Dit symposium vindt plaats op donderdagmiddag 15 oktober in het SER-gebouw. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.Het symposium is vooral gericht op mensen die kennis en ervaring hebben met flexwerkers in een organisatie, zoals flexwerkers zelf, OR-leden, bestuurders van bedrijven en leden van RvT of RvC.

Programma

Onder leiding van een professionele dagvoorzitter gaan we actief aan de slag met bovenstaande vragen. Deze keer is het gehele symposium interactief: in kleine groepjes en met de hele zaal gaan we in discussie over óf en hóe flexwerkers betrokken kunnen worden bij medezeggenschap. SER-voorzitter Mariëtte Hamer heet u welkom, gedurende de middag zal Evert Verhulp (voorzitter CBM) zorgen voor inhoudelijke bijdrage.Deelnemers gaan naar huis met concrete handvatten over óf en hóe flexwerkers betrokken kunnen zijn bij medezeggenschap in de eigen organisatie.

Praktische informatie

 • Donderdag 15 oktober 2015
 • Inloop 13.00 uur
 • Programma 13.30 - 17.00 uur
 • SER-gebouw, Bezuidenhoutseweg 60, Den Haag

U kunt zich aanmelden via deze link.

>>>Brainnet nodigt namens de SER flexwerkers uit v...