+31 (0) 30 602 16 17

BNR Werkverkenners boardroomsessie 'Mind the Skills Gap'

26 september 2017

BNR Werkverkenners boardroomsessie 'Mind the Skills Gap'

Het gaat goed met de economie. Dat is fijn, maar het heeft ook nadelen. Voor steeds meer vacatures is het moeilijk om geschikt personeel te vinden en dat remt de groei bij bedrijven.

Dat blijkt vrijdag 22 september tijdens de sessie ‘Mind the Skills Gap’ van het radioprogramma Werkverkenners op BNR Nieuwsradio. Mind the Skills Gap is een initiatief van BNR Werkverkenners en wordt mede mogelijk gemaakt door Brainnet. Aanwezig bij de boardroomsessie was Anne Meint Bouma, directeur bij Brainnet.

Sprekers

Jeroen Flier

Jeroen Flier is al ruim 21 jaar hoofd personeel en organisatie bij VDL Groep. Dit bedrijf is vooral bekend van de productie van bussen en auto’s. In deze functie is hij verantwoordelijk voor het aannemen en behouden van alle 13.000 medewerkers bij de kleine honderd werkmaatschappijen.

Ferdinand Grapperhaus

Ferdinand Grapperhaus is jurist. Tot 1 september is hij directeur van advocatenkantoor Allen & Overy. Ook doceert hij (Europees) Arbeidsrecht aan de Universiteit Maastricht. Eerder was hij onder andere kroonlid bij de Sociaal Economische Raad (SER). Ook heeft Grapperhaus een column in het FD.

Marc Vrijhof

Marc Vrijhof is jurist en oprichter van Tulser Privacy Factory. Met zijn bedrijf helpt hij ondernemingen en overheden bij het voldoen aan Europese privacywetgeving. Eerder was hij onder meer advocaat en consultant in fusies en overnames. Ook richtte Vrijhof verschillende bedrijven op.

Presentator

Rens de Jong

Rens de Jong is journalist. Als presentator van BNR Nieuwsradio, debatleider en dagvoorzitter weet hij altijd het beste bij zijn gasten naar boven te halen. Tot juni 2011 was hij adjunct-hoofdredacteur van BNR. Daarvoor werkte De Jong onder andere voor de NOS en AT5.

Tijdens de boardroomsessie kwamen een aantal vragen aan bod over de mismatch op de arbeidsmarkt. Wat zijn de oorzaken van de steeds groter wordende skills gap? Hoe kunnen we de mismatch tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt aanpakken? En waar ligt de verantwoordelijkheid van werkgevers, werknemers, onderwijs en overheid? Benieuwd naar de uitkomsten? Ga naar werkverkenners.brainnet.nl

>>>BNR Werkverkenners boardroomsessie 'Mind the Sk...