+31 (0) 30 602 16 17

Belastingdienst informeert zzp'ers over nieuwe werkwijze Wet DBA

31 maart 2016

Met de nieuwe wet Deregulering beoordeling arbeidsrelaties verdwijnt de Verklaring arbeidsrelatie (VAR) per 1 mei 2016.

In de periode van 31 maart tot 8 april stuurt de Belastingdienst aan ruim 550.000 zelfstandigen zonder personeel (zzp), die in het bezit zijn van een VAR, een brief om hen te informeren over de nieuwe werkwijze.

Download de brief van de Belastingdienst

Belastingdienst heeft modelovereenkomst Brainnet goedgekeurd

De modelovereenkomst die Brainnet ingediend heeft bij de Belastingdienst is goedgekeurd. Met de invoering van de Wet DBA is het voor zzp’ers en opdrachtgevers belangrijk dat zij kunnen aantonen dat er geen sprake is van een arbeidsverhouding. Hierbij is een door de Belastingdienst goedgekeurde overeenkomst cruciaal.

Directeur van Brainnet, Tjebbe van Oostenbruggen: "Het is ons werk om organisaties maximaal te ontzorgen bij het inhuren van externen. Wij verbinden professionals met opdrachtgevers en zorgen ervoor dat zij zich volledig kunnen concentreren op hun eigen werkzaamheden. Zaken als recruitment, screening, contractbeheer, facturatie en rapportages nemen wij volledig over. Zo ook alle zaken die geregeld moeten worden vanuit de Wet DBA. Nu onze modelovereenkomst is goedgekeurd, kunnen we snel met opdrachtgevers en zzp’ers aan de slag om ervoor te zorgen dat zij voldoen aan de nieuwe wettelijke eisen. De komende periode zullen wij met opdrachtgevers de stappen doorlopen die noodzakelijk zijn om Wet DBA-proof te worden."

Word ook Wet DBA-proof

>>>Belastingdienst informeert zzp'ers over nieuwe...