Brainnet is onderdeel van PRO Unlimited. Klik hier voor meer informatie

4x waarom een open marktbenadering in recruitment werkt

Marktplaatsen, voorkeursleveranciers, Single of Dual Source, raamovereenkomsten en open markbenadering. Er zijn veel modellen binnen recruitment die ingezet worden om (interim) talent te vinden en te selecteren. Waar de meeste modellen zich baseren op (betaalde) relaties, gaat een open marktbenadering uit van objectieve kwaliteit. Werkt dat wel? Waarom zou een leverancier kandidaten aanbieden bij een open marktbenadering? En kun je als opdrachtgever dan nog gebruik maken van je voorkeursleveranciers?

1. Onafhankelijk zoeken naar het juiste talent

Als onafhankelijke Managed Service Provider maakt Brainnet sinds 1996 met veel succes gebruik van een open marktbenadering. We hebben een groot internationaal netwerk van circa 25.000 leveranciers bestaande uit zelfstandig professionals, leveranciers met personeel in loondienst en brokers & bemiddelaars.

Elke leverancier is gespecialiseerd in een eigen vakgebied zoals techniek, onderwijs, IT development, finance, IT analyse, HR of inclusie. Iedereen die wil werken volgens de voorwaarden van onze opdrachtgevers, kan zich kosteloos en vrijblijvend bij ons netwerk aansluiten en vacatures ontvangen via ons online platform en hierop reageren.

2. Groot aanbod van kandidaten

Doordat ons netwerk niet achter betaalmuren zit, hebben we écht zicht op het beste talent dat de markt op dat moment biedt. Onze recruiters zetten daarom ook altijd dit netwerk in als één van de instrumenten om de beste professional voor onze opdrachtgevers te vinden. Met deze open marktbenadering zorgen we voor marktonsluiting.

Een ander instrument kán zijn: het eerst benaderen van voorkeur- of strategische leveranciers als de opdrachtgever dit wenst. Mocht er onvoldoende aanbod van kandidaten komen dan kan de aanvraag daarna gepubliceerd worden aan het gehele leveranciersnetwerk. Deze werkwijze kan ingezet worden voor alle functiegebieden of een specifiek functiegebied, bijvoorbeeld IT. Hierdoor ontstaat een breed palet aan potentiële kandidaten. De recruiter selecteert scherp op basis van het gewenste profiel en stelt de beste kandidaten voor. Het resultaat: altijd keus uit een geschikte kandidaten voor onze opdrachtgevers.

3. Marktwerking op talent en tarief

Door onze open marktbenadering ontstaat per aanvraag concurrentie op zowel kwaliteit als tarief. Omdat Brainnet onafhankelijk is, ontstaan er nooit tegengestelde belangen: ons doel is om voor onze opdrachtgevers het beste talent te selecteren tegen een marktconform tarief. We kennen geen mechanisme van laag inkopen versus duur verkopen. Door onze ervaring en expertise en doordat wij beschikken over een groot aanbod aan kandidaten, weten wij bij welk functieprofiel welk tarief marktconform is. Met onze Microsoft BI tooling kunnen we de tariefsontwikkelingen realtime benchmarken. 

Is de kandidaat geschikt, maar het tarief buitenproportioneel hoog? Dan onderhandelen onze recruiters hier direct over, zo kunnen we de kandidaat mét marktconform tarief aan onze opdrachtgevers voorstellen. Dat dit werkt, zien wij terug bij onze opdrachtgevers. De tarieven van kandidaten die door onze recruiters zijn voorgesteld, zijn aantoonbaar lager dan de tarieven van kandidaten waarvoor Brainnet uitsluitend het contractmanagement uitvoert.

4. Gelijke kansen voor iedereen 

Een open marktbenadering werkt succesvol voor zowel onze opdrachtgevers als leveranciers en zzp’ers. Als onafhankelijke MSP heeft Brainnet geen detacheerbare mensen in dienst. Dit betekent voor ons leveranciersnetwerk dat er nooit sprake is van oneerlijke concurrentie of tegengestelde belangen bij onze recruiters. Iedere leverancier en zzp’er maakt (kosteloos!) evenveel kans op een opdracht. Dit maakt dat zij zich graag bij ons netwerk aansluiten en kandidaten aanbieden. Hierdoor breidt ons netwerk zich steeds verder uit wat gunstig is voor het aanbod aan kandidaten.

Bent u nieuwsgierig geworden?

We leggen u graag uit wat we voor u kunnen betekenen.

Neem contact met ons op