Maatschappelijk Verantwoord en Duurzaam Ondernemen

In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) is de Brainnet Groep gestart met de CO₂ Prestatieladder. Hiermee krijgen wij beter inzicht in onze CO₂ uitstoot. Door het maken van een CO₂ footprint zijn onze belangrijkste CO₂ emissiebronnen in kaart gebracht.

Reductiedoelstelling

De Brainnet Groep heeft reductiedoelstellingen opgesteld om effectief haar CO₂ uitstoot te reduceren. Er zijn reductiemaatregelen opgesteld om deze doelstelling te behalen. Deze worden ieder half jaar beoordeeld op hun effectiviteit. Lees hier meer over in het document Voortgang CO₂ Beleid (12-2020).

Vorige versies:

Inzetten voor CO₂ reductie

Brainnet brengt elk half jaar zijn CO₂-voetprint in kaart met als doel om de CO₂-uitstoot te verminderen. Deze reductie wordt gerealiseerd door middel van de het reductiesysteem conform de CO₂ Prestatieladder.

CO₂ bewust certificaat

Op 15 december 2020 heeft Brainnet een nieuw certificaat ontvangen van de CO₂ Prestatieladder en laat hiermee zien dat het voldoet aan de eisen van Prestatieladder niveau 3.

Download certificaat

CO₂ beleid

Het niveau waarop wij omgaan met CO₂ reductie voldoet aan de eisen die de SKAO/ CO₂ Prestatieladder stelt voor niveau 3. Lees hier meer over in ons CO₂ beleid.

CO₂ beleid Brainnet

Stichting Nederland CO₂ Neutraal

De Brainnet Groep neemt actief deel aan het initiatief Stichting Nederland CO₂ Neutraal. Deze stichting ondersteunt bedrijven in het duurzaam en verantwoord ondernemen door minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen.

Stichting Nederland CO₂ Neutraal

Meer informatie over de CO₂ Prestatieladder?

Meer informatie over de CO₂ Prestatieladder is te vinden op de website van Stichting Klimaatvriendelijke Aanbesteden en Ondernemen.