+31 (0) 30 602 16 17

Hoe kunnen we externe inhuur organiseren?

Uitdaging

Op jaarbasis worden door deze organisatie tussen de 150 en 200 externen ingehuurd. Het betreft een diversiteit aan ingehuurde medewerkers (van MBO tot WO niveau en van operationeel tot strategie), die via diverse kanalen worden ingehuurd en binnen verschillende organisatieonderdelen worden ingezet. De organisatie was reeds gestart met een interne projectgroep, om na te gaan hoe ze hun externe inhuur beter konden organiseren. Er was behoefte aan strategische sturing op het totale personeelsbestand en een betere inzet van het totale bestand; zowel vast als flex.

Vragen

  • Hoe kunnen we strategisch sturen op het totale personeelsbestand?
  • Hoe vinden we de beste professionals?
  • Hoe organiseren we het inhuurproces?
  • Hoe kunnen we (blijven) samenwerken met de markt?
  • Hoe creëren we één aanspreekpunt voor managers en leveranciers?
  • Hoe zorgen we voor een compliant werkwijze?

Kortom: 'hoe kunnen we onze externe inhuur goed organiseren?'

Aanpak

Aan de hand van deze vragen ging Brainnet in gesprek met de interne organisatie. Al gauw bleek dat er behoefte was aan een intern inhuurloket dat alles rondom externe inhuur efficiënt regelt. Van het zoeken naar kandidaten, de onboarding, het opstellen van het contract tot en met het uitbetalen van de externen.

Oplossing

Brainnet richtte binnen de organisatie, als onderdeel van total workforce management, een hybride inhuurloket in. Het inhuurloket is een samenwerking tussen de afdeling P&O van de opdrachtgever en Brainnet op het gebied van inhuur. Het inhuurloket is het eerste aanspreekpunt voor de interne organisatie en wordt ondersteund door Brainnet (zowel fysiek als op afstand). Brainnet zorgt voor de sourcing en het totale administratieve inhuurproces: van screening tot en met contract en uitbetaling van Deskundigen. Alle leveranciers worden op een uniforme wijze gecontracteerd. Zo ontstaat er een eenduidig proces en een duidelijke regie op inhuur, met realtime inzicht en actuele managementrapportages.

Resultaat

De totaalaanpak biedt de opdrachtgever goede tools om strategisch te kunnen sturen op het totale personeelsbestand. Hierdoor ontstaat een goede coördinatie en regie op inhuur van externe Deskundigen. De werkwijze is compliant omdat er een centraal inhuurproces is. Ook zijn de interne kosten aanzienlijk gedaald. Bovendien is het inhuurproces volledig transparant en is er een duidelijk overzicht.

Wilt u weten hoe wij u kunnen helpen?

Neem contact met ons op. Wij helpen u graag!

Contact opnemen

>>>Hoe kunnen we externe inhuur organiseren?