Wie zijn de grootste werkvernieuwers?

Wie zijn de grootste werkvernieuwers?

Pim de Morree en Freek-Jan Ronner van Corporate Rebels reizen de wereld over om de grootste werkvernieuwers te ontmoeten en te zien hoe hun bedrijven werken. Rens de Jong sprak met hen in de uitzending van BNR Werkverkenners.

Welke personen en bedrijven zijn de grootste werkvernieuwers ter wereld? En is er een rode draad te ontdekken? Drie opvallende zaken:

  1. Dienend leiderschap. Het gaat er daadwerkelijk om als baas of manager na te denken over hoe je je medewerkers kunt helpen. Als je dat achterhaalt hebt, is het belangrijk dat je je mensen daadwerkelijk gaat helpen!
  2. Mensen op hun motivatie en talent aanspreken in plaats van te werken met behulp van vastomlijnde functieomschrijvingen
  3. Zoveel mogelijk decentraal organiseren zoals bijvoorbeeld  Buurtzorg Nederland. Buurtzorg Nederland is een thuiszorgorganisatie die met kleine zelfsturende teams, bestaande uit (wijk)verpleegkundigen en wijkziekenverzorgenden, zorg levert aan huis. De teams zijn zelf helemaal verantwoordelijk voor zorg die geleverd wordt in een wijk.

Leestip: Unboss van Lars Kolind

Dit boek stelt alles wat vanzelfsprekend lijkt ter discussie. Unboss is geschreven in samenwerking met 100 visionairs uit de hele wereld. Zij hebben nieuwe ideeën ingebracht met concrete voorbeelden.

Wie zijn de grootste werkvernieuwers? - 26 september 2017
Beluister de uitzending