Brainnet is onderdeel van PRO Unlimited. Klik hier voor meer informatie

Werving en selectie deel 1: kunstmatige intelligentie

Werving en selectie deel 1: kunstmatige intelligentie

De krapte op de arbeidsmarkt wordt nu echt heel duidelijk voelbaar, met winkels en horeca die vaker dicht moeten, wachtlijsten in de zorg die oplopen. En er is nog steeds een gebrek aan diversiteit op menige werkvloer. Hoog tijd, vond Werkverkenners, om te kijken hoe de vijver groter en diverser kan worden. Een serie over werving en selectie. Deel 1: kunstmatige intelligentie.

Met:


Kunstmatige intelligentie houdt in dat geautomatiseerde systemen taken in een proces overnemen van personen. De systemen verbeteren zichzelf naarmate zij meer informatie vergaren. Ook bij werving en selectie wordt gebruik gemaakt van Kunstmatige Intelligentie.

Hoe wordt Kunstmatige Intelligentie ingezet voor werving en selectie?
Er zijn vele manier waarop Kunstmatige Intelligentie kan worden toegepast. Denk bijvoorbeeld aan tools die vacatureteksten screenen en diverser en inclusiever maken. Maar er zijn ook tools die interviews analyseren op micro-expressies, CV’s analyseren en selecteren en programma’s die zoeken naar beschikbare kandidaten. En dit zijn maar een aantal voorbeelden.

Waarom gebruik maken van Kunstmatige Intelligentie?
Tools kunnen sneller en efficiënter werken. Ook het voorkomen van bias en discriminatie is een belangrijk argument om gebruik te maken van Kunstmatige Intelligentie voor werving en selectie. De experts zijn het er echter over eens dat werving en selectie toch mensenwerk is en blijft. Uiteindelijk gaat een kandidaat op gesprek bij het bedrijf dat op zoek is naar een medewerker en als daar iemand zit die een bias heeft kan Kunstmatige Intelligentie niet voorkomen dat dit een rol speelt in de beoordeling. Zij zien vooral een toegevoegde waarde in de tools die zich richten op het vergroten van de kandidatenpool en het zoeken van kandidaten en minder in het selecteren van kandidaten. Bepalend voor het resultaat is vooral ook welke data er wordt gebruikt voor het trainen van het algoritme.

Het risico van het gebruik van Kunstmatige Intelligentie
De tool is zo goed als de informatie die wordt gebruikt om het algoritme te trainen. Als de data die in het systeem gezet wordt niet van hoge kwaliteit is, zijn de resultaten dat ook niet. Ook zie je alleen de mensen die door het systeem geselecteerd zijn en niet de mensen die zijn afgevallen. Tot slot wordt er gewerkt aan een Europese AI verordening. Resultaat van deze verordening kan zijn dat een aantal van de tools die nu op de markt zijn, niet meer zijn toegestaan.

De tip van de experts
Blijf kritisch op de resultaten van tools. Vraag de leveranciers hoe de resultaten tot stand komen en welke keuzes er gemaakt worden. En het allerbelangrijkste, realiseer je dat werving en selectie geen exacte wetenschap is en mensenwerk is en blijft.