Brainnet is onderdeel van PRO Unlimited. Klik hier voor meer informatie

Werknemers plaatsen in het buitenland? Dit zijn 6 belangrijke tips

Werknemers plaatsen in het buitenland? Dit zijn 6 belangrijke tips

Wilt u een van uw medewerkers detacheren voor een opdracht in het buitenland? Dan is het belangrijk dat u goed beslagen ten ijs komt. Dat u weet wat u moet regelen en hoe u de overstap voor uw werknemer zo soepel mogelijk maakt. Dat voorkomt problemen en teleurstellingen voor u en uw medewerker. Naar het buitenland verhuizen moet natuurlijk een succes worden voor beide partijen. Waar kan u rekening mee te houden?

1. Wet en regelgeving

Zodra u een medewerker in een ander land wil laten werken en wonen komt daar veel papierwerk bij kijken. Wat u moet regelen hangt af van de plek waar uw medewerker heen vertrekt. In Europa is het als Europeaan over het algemeen makkelijker om aan het werk te gaan dan als u iemand buiten de Europese Unie wil laten werken.

Qua papieren kunt u denken aan het regelen van een werkvergunning, een Social Security Number (BSN in het buitenland) en verzekeringen of een A1 verklaring en aan de manier van verloning. Waar moet er belasting betaald worden en hoe moet u dit over het algemeen inregelen? Er wordt van u als werkgever verwacht dit te regelen voor uw werknemer, u biedt hem of haar immers de kans om ergens anders te gaan werken voor uw bedrijf. Zonder deze basiszaken loopt uw medewerker vast in het buitenland. Hij of zij kan hierdoor bijvoorbeeld geen huis huren of zelfs zoiets simpels als inschrijven bij een sportschool kan lastig worden.

Laat u daarom goed informeren over de wet- en regelgeving in een land en de papieren die geregeld moeten worden. Brainnet kan u hierbij helpen. Met onze ervaren collega’s kunnen wij voor u de juiste papieren regelen, de verloning overnemen en zorgen dat uw medewerker snel aan de slag kan.

2. Arbeidsrechten

Werken in een ander land betekent ook werken met andere arbeidsrechten. Het verschilt per land en per continent wat de rechten zijn van uw werknemer. Hoe is het geregeld met vakantiedagen en wat zijn de nationale feestdagen waarop niet gewerkt wordt? Hoe zit het met het uitbetalen van reiskosten en wat gebeurt er in geval van ziekte en zwangerschap? Het is fijn om te weten wat wel en niet mag en wat de rechten van uw medewerker zijn. Laat u goed informeren welke rechten er voor werknemers gelden in het buitenland.

3. Wonen

Zodra uw medewerker aan de slag gaat in het buitenland kan er een woning geregeld worden. Een goede woning is ook één van de belangrijkste zaken als iemand naar het buitenland vertrekt. In deze woning zal de werknemer zijn leven verder opbouwen, alleen, of met zijn of haar gezin en dit is ook de plek waar het buitenland avontuur start. Niks is zo belangrijk als een fijne plaats om thuis te komen, vooral als je niet in je thuisland woont en werkt.

In het buitenland geldt hetzelfde als in Nederland: sommige buurten zijn leuker dan anderen. Sommige omliggende dorpjes voldoen volledig aan de buitenlandverwachtingen terwijl anderen alleen maar zullen tegenvallen. Doe onderzoek naar de stad, de buurten en ga in gesprek met de werknemer. Wat is belangrijk voor hem of haar? Gaan er naar schoolgaande kinderen mee? Gaat de partner mee die ook dingen wil ondernemen of een baan wil vinden in de buurt? Is het OV goed geregeld of hebben ze een hond die ze graag willen uitlaten in een leuk park of stuk natuur? Deze zaken lijken niet van belang voor de werkgever maar zodra je een werknemer succesvol in het buitenland wil laten presteren, zijn dit de zaken die voor hem of haar wel heel belangrijk zijn. En geluk thuis uit zich vaak in betere prestaties op de werkvloer.

4. Taal

Cultuur en taal zijn belangrijke aspecten om rekening mee te houden. De taal is onderdeel van de cultuur en als de werknemer langer in het buitenland verblijft, is het handig om de taal te leren. Dit kan door middel van een thuisstudie vooraf of op locatie. Het beste werkt het om lessen te gaan volgen op de locatie zelf. Zo kan de uitspraak verbeterd worden, aangezien kleine nuances in uitspraak al hele andere dingen kunnen betekenen. Daarnaast ontmoeten ze nieuwe mensen in eenzelfde soort situatie.

Wilt u de werknemer van tevoren klassikaal of via een onlinecursus alvast voorbereiden op de buitenland trip? Onze zusterorganisatie Flexbrain biedt uitgebreide dienstverlening waaronder taalcursussen, zodat het buitenlandavontuur al kan beginnen voordat uw werknemer vertrokken is.

5. Cultuur

Het is handig om de verwachtingen te bespreken met de werknemer. Naar het buitenland vertrekken klinkt geweldig maar iemand stapt uit zijn comfortzone in een andere cultuur. Daarom is het handig voor de werknemer om te weten hoe de cultuur in elkaar steekt. Wat zijn beleefdheidsvormen? Hoe gaan mensen met elkaar om? Wat is normaal en waar hechten ze in een land veel waarde aan? Denk aan het feit dat in sommige landen het normaal is dat de handtas van een vrouw een tafeltje of stoeltje krijgt in een restaurant zodat het niet op de grond hoeft te staan of dat de deur opengehouden wordt voor vrouwen. Cappuccino alleen in de ochtend wordt gedronken of een siësta houden heel normaal is waardoor de winkels sluiten in de middag.

Naast dat het interessant is om dit soort zaken te weten, is het ook handig op de werkvloer en in het dagelijks leven voor de werknemer, wat zorgt voor een groter succes van de transitie.

6. Sociale omgeving

De werknemer krijgt in het buitenland waarschijnlijk nieuwe collega’s. Maar naast deze collega’s start het sociale leven helemaal opnieuw. De sociale kringen moeten opnieuw worden opgebouwd. Wees hier als werkgever van bewust en kijk waar u de werknemer kan helpen.

Denk bijvoorbeeld aan expat communities. Vooral in grote steden zijn deze er genoeg. Er zijn zelfs vaak Nederlandse hobbyclubs vinden. Kijk eens op www.internations.org. Dit is een groot netwerk dat actief borrels en activiteiten organiseert in verschillende steden over de hele wereld. Een aanrader voor elke startende expat om de weg te vinden in een land en nieuwe mensen te ontmoeten.  

Daarnaast is sporten (of een andere hobby) een goede manier om nieuwe mensen te leren kennen. Kijk wat er geregeld kan worden bij de lokale tennisclub of zwemclub of moedig dit soort activiteiten aan door actief informatie te delen.  

Ervaring

Brainnet heeft veel kennis van en ervaring met internationale wet- en regelgeving en verzorgt wereldwijd inzetten in meer dan 115 landen. Daarnaast zijn we erkend IND Referent en helpen onze opdrachtgevers geregeld met het halen van buitenlandse talenten naar Nederland.

Bekijk hier wat we voor u kunnen betekenen