Werken in het buitenland of als buitenlander werken in Nederland? Met Brainnet kan dat zorgeloos

Werken in het buitenland of als buitenlander werken in Nederland? Met Brainnet kan dat zorgeloos

Het begeleiden van een bouwproject in Turkije, IT-programma’s opzetten in India of een project in Amerika. Nederlanders die tijdelijk in het buitenland gaan werken of buitenlandse medewerkers die in Nederland komen werken; Brainnet biedt service, gemak en zekerheid als het gaat om contracteren en verloning volgens de juiste wet- en regelgeving.

150 inzetten in 45 verschillende landen. Dat is op dit moment het aantal kandidaten dat Brainnet onder contract heeft. “Dankzij de integratie met PRO Unlimited kunnen we nu nog makkelijker internationale inzetten lokaal verlonen en volgens de lokale wetgeving belastingpremies afdragen”, vertelt Kaj Slijkhuis, verantwoordelijk voor klantmanagement bij Brainnet.

Elk land zijn eigen regels

Voor elk land gelden andere regels, zijn andere vergunningen nodig en gelden andere belastingverdragen. Kaj: “De grootste valkuil van organisaties die met medewerkers in het buitenland werken, is dat zij niet goed op de hoogte zijn van lokale wet- en regelgeving. Ook voor buitenlandse werknemers die in Nederland komen werken, dient goed te worden onderzocht of, en zo ja vanaf welk moment, er in Nederland belastingen en sociale premies dienen te worden afgedragen. In het beginsel draagt de werkgever belasting af in Nederland, tenzij het verdrag tussen het woon- en werkland iets anders voorschrijft. Doordat wij internationale dekking hebben in 115 landen, kennen we de wet- en regelgeving en zijn we op de hoogte van de afspraken tussen het woon- en werkland. De verloning kan via Brainnet verlopen, daarmee nemen wij de risico’s van opdrachtgevers over en voorkomen we boetes, naheffingen, ontheffing van de vergunningen en reputatieschade.”

100% ontzorging

Brainnet is erkend referent volgens de IND. Kaj: “Dat betekent dat wij bijvoorbeeld verblijfsvergunningen kunnen aanvragen voor kennismigranten. Maar ook hebben we onlangs nog een groep werknemers kunnen helpen die vanuit Engeland in Nederland werken. Toen corona uitbrak, gingen zij vanuit hun thuislocatie in Engeland werken. Maar vanwege de Brexit moesten zij als niet-EU’ers een aanvraag indienen bij de IND voor grensarbeider. Wij hebben snel kunnen regelen dat voor onze klanten en de betrokken medewerkers en zzp’ers alle noodzakelijke papieren en documenten op orde waren. Verder geeft onze International Desk adviezen op maat over het inzetten van medewerkers en zzp’ers in het buitenland. Brainnet zorgt voor de juiste visa, verzekeringen en voor medewerkers verzorgen wij de lokale afdrachten van belastingen en sociale premies.”

Bent u benieuwd wat wij voor u of uw organisatie kunnen doen? Onze International Desk staat voor u klaar. Neem contact op.