Brainnet is onderdeel van PRO Unlimited. Klik hier voor meer informatie

'We hebben te maken met een kandidatenmarkt'

'We hebben te maken met een kandidatenmarkt'

‘Medewerkers noemen wij ‘members’. Dat zegt wel iets over de betrokkenheid die wij hebben met elkaar. We hechten waarde aan samenwerken, ondernemerschap, ontwikkeling en werken met passie’, legt Tamara Filipowska uit. Zij is head of recruitment DLL binnen de Benelux.

DLL is een internationaal bedrijf voor vendor finance en biedt financieringsoplossingen in de sectoren agri, food, gezondheidszorg, clean technology, bouw, transport, industrie en kantoortechnologie. DLL werkt in meer dan 30 landen samen met fabrikanten, dealers en distributeurs van apparatuur om hun distributiekanalen te ondersteunen en bij te dragen aan de groei van hun bedrijven. ‘Ik denk dat diepgaande kennis en persoonlijk contact ons onderscheiden van andere aanbieders in de markt’, vervolgt Tamara. Haar collega Mariola Voorn vult aan: ‘Ik werk hier nu 3 jaar. Wat mij meteen opviel toen ik hier kwam werken is de ondernemende mentaliteit van mensen en de eigen verantwoordelijkheid die je krijgt. Dat geeft ontzettend veel positieve energie.’ Mariola is verantwoordelijk voor de inhuur van flexibele professionals. ‘Ik heb de kans gekregen om de organisatie van de inhuur binnen DLL te professionaliseren. Samen met de business en Brainnet hebben we toegewerkt naar een duidelijk inhuurproces, dat is heel prettig. We hebben duidelijk inzicht, grip en controle op onze totale flexibele schil.’

Schaarste

Voor de core business kiest DLL voor vaste dienstverbanden. ‘Voor tijdelijke projecten of hele specialistische vacatures schakelen we met flexibele professionals. Ook als het nog onduidelijk is of een functie vast kan worden, kiezen we eerst voor flexibele invulling, vervolgt Mariola. Net als veel andere organisaties heeft DLL op dit moment te maken met toenemende schaarste. ‘Het is een echte kandidatenmarkt op dit moment. Dat betekent dat we echt ons best moeten doen om de juiste kandidaten te werven. We zijn er trots op dat dit ons tot nu toe behoorlijk goed af gaat. We hebben een heel persoonlijke aanpak. Zo benaderen we potentiële members direct zelf, daar zit geen bureau tussen. Kandidaten reageren vaak verrast en het fijne is dat we meteen de diepte in kunnen omdat wij vanuit DLL zelf spreken. Wij kennen de organisatie, de cultuur en de functies als geen ander”, legt Tamara uit.

Klikt het?

‘Als mensen hier op gesprek komen, dan gaat het vooral om de klik. Natuurlijk kijken we naar zaken als opleiding en ervaring, maar het gaat vooral om de juiste match. Past iemand in een ondernemende omgeving, wil hij echt contact maken met klanten en past de kandidaat in onze cultuur? Dat zijn aspecten die we essentieel vinden. We geloven er namelijk in dat onze members altijd het verschil maken. En als member investeert DLL ook in jou. Er zijn coaches, mentoren, interne stagemogelijkheden en cross learnings. We doen alles om ervoor te zorgen dat mensen zich blijvend kunnen ontwikkelen. En interessant: er zijn veel internationale kansen. Met vestigingen in meer dan dertig landen wereldwijd zijn er veel mogelijkheden’, aldus Tamara. ‘Bijzonder is dat we van members en ook van flexibele professionals terugkrijgen dat ze DLL als een warm bad ervaren. Dat is zeker voor een organisatie met grote omvang best bijzonder’, besluit Mariola.