Brainnet is onderdeel van PRO Unlimited. Klik hier voor meer informatie

Voegt video iets toe aan een CV?

Voegt video iets toe aan een CV?

Een video is tegenwoordig zo gemaakt. Iedereen heeft immers een mobiel met camera op zak. Sollicitanten voegen dan ook steeds vaker een video toe aan hun CV. Maar werkt dat ook?

“Video is een heel persoonlijke manier op iets over te brengen. Het kan zeker krachtig zijn om een video toe te voegen aan je sollicitatie om zo te laten zien waarom jij binnen een team past of wat jouw passie is. Dat soort zaken kunnen heel goed naar voren komen in een video” aldus Pelpina Trip, video marketing expert in het programma BNR Werkverkenners van 7 maart 2017.

Ze voegt daar gelijk aan toe: “Iedereen kan het, wat niet wil zeggen dat iedereen zomaar met die selfie stick voor de camera moet gaan staan.” Ze ziet te veel standaard praatjes langskomen. “Te veel ‘talking heads’ waarin iemand een verhaal opdreunt zonder dat het tot leven komt”. Zet video vooral in om iets toe te voegen, zo adviseert ze. “Het allerbelangrijkste is dat je in een video CV jezelf blijft. Het gaat juist niet om feitelijke informatie. Die kan je ook in het geschreven CV kwijt. Het gaat er vooral om te laten zien wie jij bent. Vertel daarover. Net als in een gewoon gesprek.”

In een video zet Pelpina tips voor een goede video CV op een rij.

Video