Brainnet is onderdeel van PRO Unlimited. Klik hier voor meer informatie

Stigma van psychische aandoening

Stigma van psychische aandoening

Stel je hebt last van een depressie je krabbelt net op na een verslaving of je hebt een andere psychische aandoening. Dan moet je voor jezelf besluiten wat je daar wel en niet over vertelt op het werk. De bedrijfsarts pleit ervoor er in principe open over te zijn. Maar de onderzoeker is terughoudender. Zij zou in ieder geval niet snel de specifieke diagnose noemen. En ook de ervaringsdeskundige merkte dat mensen na het horen van haar aandoening meteen anders naar haar gingen kijken.

Bijna de helft van alle Nederlanders krijgt ergens in zijn of haar leven te maken met een psychische aandoening. Op dit moment betekend dat weinig goeds voor de kansen op de arbeidsmarkt. Evelien Brouwers, hoogleraar gezondheid en duurzame inzetbaarheid in werk, Tilburg University ziet dat mensen met een psychische aandoening vaker werkeloos zijn. “Tot nu toe hebben we vaak gedacht dat het ligt aan de ziekte. Maar wat we nu in ons onderzoek zien, is dat er ook nog andere factoren meespelen. Veel werkgevers zouden iemand met een psychose aandoening bijvoorbeeld niet zo snel aannemen.”

Volgens Evelien zijn er vier voordelen aan het open zijn over je aandoening. De eerste is dat er werkaanpassingen gedaan kunnen worden die het makkelijker maken je werk vol te houden. Ook zal er meer begrip voor je zijn. Een ander voordeel is dat je meer jezelf kunt zijn en het draagt bij aan aan een vriendelijkere werksfeer.

Anita Hubner, psycholoog en schrijver van ‘Vertel ik het wel of vertel ik het niet?’ wil helpen de voor- en nadelen van het vertellen goed op een rijtje te krijgen. “Ik ben ervaringsdeskundige, ik heb een bipolaire stoornis. Het moeilijkst vind ik de vooroordelen waar je te maken krijgt in de maatschappij, waaronder op het werk. Over het algemeen wordt het afgeraden om te vertellen dat je een stoornis hebt. Zelf heb ik er wisselende ervaringen mee. Of je open wilt zijn over je aandoening hangt af van de context. Er kunnen zeker voordelen aanzitten, als je aanpassingen op het werk nodig hebt bijvoorbeeld.”

Jurriaan Penders, directeur medische zaken en bedrijfsarts bij HumanTotalCare pleit richting openheid. “Als het enigszins kan, zou ik het altijd vertellen. Als je het verteld is het onderwerp open. Het probleem van de mensen met een onderliggende aandoening is dat ze moeite hebben zich te kunnen concentreren, onzeker worden van zichzelf en dat maakt hun functioneren nog lastiger. Hulp en steun uit de omgeving is dus juist cruciaal om beter te kunnen functioneren.”

Er is dus niet echt een kant en klaar stappenplan dat voor iedereen geldt. Er zijn voordelen van het open zijn over je aandoening, maar er zijn ook nadelen. Door het stigma hebben veel mensen hun oordeel al klaar en lopen ´met een boog´ om je heen. Ook veel werkgevers durven het niet aan, dus bestaat de kans dat je niet wordt aangenomen of dat je contract niet wordt verlengt. Mocht je in deze lastige situatie zitten en je wilt hierover sparren? Denk dan eens aan de bedrijfsarts. Met het medisch beroepsgeheim, in een preventief gesprek zeker het overwegen waard én een veilige keuze.

Stigma van psychische aandoening - 1 juli 2021
Beluister de uitzending