'Roze Boorden'-Criminaliteit

'Roze Boorden'-Criminaliteit

‘Roze Boorden’criminaliteit

Over het algemeen komen de topmannen die miljoenen wegsluizen in het nieuws. Maar er is ook veel interne fraude in bedrijven. Om de daders op te pakken wordt er vaak naar de mannen gekeken, maar vrouwen kunnen ook fraude plegen. Dit wordt ook wel roze boorden criminaliteit genoemd. Maar hoe vind je de daders?

Wat is roze boorden-criminaliteit?

Ongeveer 45% van de fraude op kantoor wordt gepleegd door medewerkers, dit kan natuurlijk een man of vrouw zijn. Deze fraude door vrouwen valt vaak minder op en wordt ‘pinkcolour crime’ genoemd. In het Nederlands: roze boorden criminaliteit.

Wat zijn de signalen?

Er zijn enkele signalen die opvallen bij een medewerker die fraude wil plegen. Ten eerste is er de gelegenheid. De medewerker heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om geld weg te sluizen door de positie waarop hij of zij werkt. Ten tweede praat de ondergeschikte zijn of haar acties goed, de werkgever verdient bijvoorbeeld miljoenen en de werknemer kan dan ook wel wat in zijn zak steken. Tenslotte kan de werknemer onder financiële druk staan. De werknemer heeft dan vaak schulden. “Deze drie factoren kunnen er voor zorgen dat de verleiding te groot wordt”, vertelt Erica Verdegaal, econoom en geldzakenjournalist.

Waar moet de focus op liggen bij een bedrijf?

“De focus bij een bedrijf moet niet liggen op het verschil tussen vrouwen en mannen, maar naar hoe de organisatie in elkaar zit”, vertelt Maarten van Gelderen, arbeidsrechtadvocaat. Er moet meer gekeken worden naar de risico’s van fraude en hoe je die kunt voorkomen.

“Er is een toename van vrouwen die een fraude plegen” vertelt Martijn van de Beek, directeur van Hoffman Bedrijfsrecherche. Er is sinds 2016 een grote toename, destijds was het 25% vrouw versus 75% man. Nu is de verhouding 40% vrouw en 60% man”.

Wat mag je onderzoeken bij je medewerkers?

Volgens Maarten van Gelderen mogen er camera’s geplaatst worden als je het personeel hierover informeert. Maar de camera’s kunnen niet overal geplaatst worden, in kleedruimtes kan dit bijvoorbeeld niet. Om een onderzoek te starten moet er een verdenking of een aanleiding zijn. “Er zijn regels waaraan je moet voldoen voordat je een bedrijfsrecherche inschakelt”. Als een medewerker verdacht wordt, mag de inbox van de medewerker bijvoorbeeld bekeken worden. Maar dan moet je wel goed kunnen uitleggen waarom je dit doet.

Kortom, het zijn niet alleen maar mannen (in hoge functies) die fraude plegen. Ook vrouwelijke medewerkers en ondergeschikten doen dit. Om dit te voorkomen is het belangrijk om goed op de signalen te letten en gedegen onderzoek te doen als er sprake is van verdenking. Dit mag echter alleen met goede redenen en ouderbouwing.

'Roze Boorden'-Criminaliteit - 6 april 2021
Beluister de uitzending