Professionals moet je faciliteren

Professionals moet je faciliteren

"Over twee jaar leven we in een heel nieuwe wereld", voorspelt Rob Dielemans, managing director van GoDataDriven. GoDataDriven is toonaangevend in het bieden van softwareoplossingen gebaseerd op grote hoeveelheden data. ´Het gebruik van de Google Glass waarbij je via een bril continu op de hoogte gehouden wordt van op maat geselecteerde aanbiedingen en berichten, zal onze wereld totaal veranderen."

Dagelijks produceren wij met ons surfgedrag, door gebruik van smartphones en navigatiesystemen, enorme hoeveelheden data. Google, Yahoo en anderen ontwikkelen steeds betere technologie om op maat gemaakte aanbiedingen te presenteren aan het individu. GoDataDriven helpt organisaties om vanuit hun eigen data slimme combinaties en linken te leggen waardoor er op de individu afgestemde aanbiedingen of communicatie kan ontstaan.

Kwaliteit zonder compromis

GoDataDriven is onderdeel van de Xebia Groep. De oprichter Daan Teunissen had een belangrijke missie: dé autoriteit worden op het gebied van IT-dienstverlening. "Die missie is in alles doorgevoerd in een doordacht systeem waarbij vier zaken cruciaal zijn: people first, sharing knowledge, customer intimacy en het bieden van kwaliteit zonder compromis. People first betekent dat zowel onze klanten als medewerkers altijd op de eerste plaats staan. We halen topprofessionals in huis maar zorgen ook goed voor hen in de zin van beloning, opleidingen en wij bieden mooie, uitdagende projecten. Sharing knowledge hebben we geborgd door tweewekelijks dinsdagmiddag kennissessies te organiseren. Collega´s die bijvoorbeeld ergens ter wereld een seminar hebben bijgewoond geven hun opgedane inzichten door aan hun collega´s of er is een onderwerp dat we gezamenlijk uitdiepen. Customer intimacy, echt een klant helpen. Niet doen wat een klant vraagt, maar wat een klant nodig heeft. Tot slot bieden wij kwaliteit zonder compromis. In een project is er altijd een spanningsveld tussen tijd, kosten en kwaliteit. Wij kiezen altijd voor topkwaliteit, leveren niet eerder op voordat zaken kloppen. We werken volgens het inmiddels zeer gewaardeerde Agile systeem. Dat betekent dat begonnen wordt met de analyse, het ontwerp, de bouw en het testen van een zeer beperkt systeem, zowel qua omvang als qua functionaliteit. In een volgende fase wordt het bestaande systeem uitgebreid of wordt de functionaliteit uitgebreid tot weer een werkend systeem. Op deze manier kunnen gebruikers in een vroeg stadium al zien hoe het systeem eruit gaat zien, kunnen het testen en zonodig bijsturen.´

Koploper

"Om koploper te zijn in deze snel veranderende, data-gedreven wereld, kun je niet anders dan samenwerken met toptalenten. Dat zijn creatieve, intelligente mensen die behoefte hebben aan ruimte, vrijheid en kansen. Wij hebben met onze visie een manier gevonden om deze topmensen aan ons te verbinden. Wil je als organisatie in de nieuwe wereld een kans maken, dan is het van belang dat je de juiste mensen aantrekt. Ik zie dat bij grote organisaties door de vele regels de creativiteit uit mensen wegvloeit. Gepoogd wordt mensen vrijheid te geven door ze te laten thuiswerken. Zinloos als je het mij vraagt, het gaat er juist om dat je mensen uitdagingen biedt, dat ze graag willen werken en dat ze vrijheid ervaren om hun eigen tijd in te kunnen delen. De kunst is dat je het beste in mensen naar boven haalt. Dus dat je nadenkt over hoe je de beste mensen om je heen kunt faciliteren zodat ze hun werk nog beter gaan doen. Voor veel organisaties vergt dat een radicale verandering in de manier waarop ze nu met hun personeel omgaan. Ik verwacht dat de visie op personeelsbeleid mede doordat organisaties steeds afhankelijker zullen worden van toptalenten, snel zal veranderen. Daar hoort ook het tijdelijk inhuren van professionals bij."