PRO Unlimited neemt Geometric Results, Inc., een toonaangevende leverancier van personeelsbeheer, over

PRO Unlimited neemt Geometric Results, Inc., een toonaangevende leverancier van personeelsbeheer, over

Klanten zullen betere prestaties, innovatie en management realiseren in hun programma's voor tijdelijke arbeidskrachten door de samenwerking van deze wereldwijd opererende bedrijven

Nieuwegein - PRO Unlimited, het moederbedrijf van Brainnet, heeft op 29 maart de overname aangekondigd van Geometric Results, Inc. (GRI), een toonaangevende onafhankelijke expert op het gebied van flexibel personeelsbeheer die op dit moment in handen is van de private investeringsmaatschappij Bain Capital Private Equity Europe. Het toevoegen van GRI's bewezen Managed Services Program (MSP) mogelijkheden aan PRO’s uitgebreide portfolio van SaaS, Talent Intelligence en Professional Services oplossingen zal de waarde van PRO’s Integrated Workforce Management platform (IWM) vergroten.

De voorgenomen overname van GRI is in lijn met PRO’s groeistrategie. De toevoeging van GRI's diensten omvat SOW-optimalisatie, proactieve sourcing, marktinformatie en leveranciersbetrokkenheid. Dit zal het aanbod van PRO voor klanten, waaronder Fortune 1000-organisaties en organisaties uit het middensegment in meerdere sectoren, versterken. Het zal de ervaring van PRO-klanten verder verbeteren door het verbreden en verdiepen van de diensten die het bedrijf biedt op het gebied van strategische talentacquisitie, kostenbesparingen en groeidoelstellingen met betrekking tot hun beheerprogramma's voor tijdelijk personeel.

"Onze eerste prioriteit is om organisaties de meest innovatieve en klantgerichte oplossingen te bieden om de manier waarop ze talent werven, beheren en optimaliseren te versnellen," aldus Kevin Akeroyd, CEO van PRO Unlimited. “GRI deelt deze strategische benadering voor haar klanten. Door twee toonaangevende bedrijven voor flexibel personeelsbeheer te combineren, kunnen we de toekomst van werk opnieuw vormgeven en transformeren.”

Akeroyd voegt toe: “Met GRI's team van experts en dat van ons hebben we een nieuwe kans om te innoveren, te anticiperen en toekomstige uitdagingen op het gebied van personeelsbeheer op te lossen. Onze bestaande en nieuwe klanten kunnen op ons vertrouwen voor meer controle over het beheer, de prestaties en de financiën in verband met hun toeleveringsketens voor personeel en talent.

GRI is momenteel eigendom van MSX International, een portfoliobedrijf van fondsen beheerd door Bain Capital Europe dat op technologie gebaseerde outsourcing van bedrijfsprocessen biedt. GRI biedt op maat gemaakte MSP-oplossingen aan meer dan 150 klanten wereldwijd, met meer dan $ 4 miljard aan uitgaven in beheer. De aanwezigheid in zowel het VK als India breidt de gevestigde activiteiten van PRO in deze landen verder uit en vergroot het uitgebreide leveranciersnetwerk met meer dan 10.000 bureaus. Door de voorgestelde overname zullen de gecombineerde klantuitgaven onder beheer voor PRO de $ 22 miljard overstijgen.

"GRI blijft de groeiverwachtingen overtreffen dankzij de bijdragen van ons team en onze partners bij Bain Capital Private Equity, ons vermogen om op één lijn te blijven met klanten en onze toewijding om meer te leveren dan de doelstellingen met een brede reeks mogelijkheden," aldus Mike Wachholz, CEO van GRI. "Hun strategische en operationele expertise heeft ons geholpen een zeer schaalbaar model te bouwen om verdere marktpenetratie en diversificatie te ondersteunen, en we zijn ongelooflijk enthousiast om ons groeitraject samen met PRO Unlimited voort te zetten."
 

"PRO wordt een geweldige thuisbasis voor de toekomst van onze medewerkers en onze klanten, die nu zullen profiteren van een breed portfolio aan diensten via het uitgebreide PRO-platform," verklaarde Fred Minturn, voorzitter van MSX International.
 

“In de afgelopen vijf jaar is het bedrijf enorm gegroeid door de introductie van nieuwe diensten (waaronder Statement of Work en Direct Sourcing), investeringen in het ultramoderne EnvisionTM-analyseplatform en transformatieve fusies en overnames. We willen het hele team bedanken voor het gedeelde succes,” stelde David Danon, Managing Director bij Bain Capital Private Equity Europe.

Over PRO Unlimited

Als 100% neutrale MSP is PRO Unlimited wereldwijd actief met kantoren in 11 landen, waaronder Nederland, waar Brainnet actief is. In de afgelopen 2 jaar zijn er in 114 landen MSP diensten (recruitment, SOW, zzp'ers, payrolling) geleverd. Op dit moment zijn er 250.000+ actieve arbeidskrachten die door Brainnet/PRO Unlimited worden ingezet bij opdrachtgevers. Er zijn 5.500+ samenwerkingsverbanden met leveranciers van personeel en wereldwijd 200+ klantrelaties. www.brainnet.nl / www.prounlimited.com

PRO Unlimited bedient al meer dan 30 jaar honderden van 's werelds meest herkenbare ondernemingen en biedt modern personeelsbeheer en een ecosysteem ondersteund door data, software, informatie en diensten om aan flexibele personeelsbehoefte te voldoen. PRO's Integrated Workforce Management platform kan zich snel aanpassen aan regionale of industriële economische verschuivingen, en biedt de snelheid, schaal, flexibiliteit, transparantie en expertise om te dienen als het allesomvattende platform voor het moderne personeelsbestand.

Over Geometric Results, Inc. (GRI)

GRI, een portfoliobedrijf van fondsen beheerd door Bain Capital Private Equity Europe, beheert miljarden dollars aan uitgaven voor tijdelijk personeel over de hele wereld. Ze bieden kosteneffectieve, innovatieve Managed Services Program (MSP)-oplossingen om de zichtbaarheid van het personeel te vergroten, materiële kostenbesparingen te realiseren en beter talent aan te trekken. Met meer dan twee decennia ervaring in het ondersteunen van enkele van 's werelds meest erkende ondernemingen, is het model van GRI bewezen en vooruitstrevend.