Ontslagen, en dan?

Ontslagen, en dan?

Of je even bij de chef wil komen. En oh ja, personeelszaken zit er ook bij. Dan voel je de bui al hangen. Het houdt op, je wordt ontslagen.

Stress

De eerste dreun wordt uitgedeeld tijdens het slechtnieuwsgesprek. Het duwt je gelijk een rouwproces in, waar de één makkelijker uitkomt dan de ander. Maar wat gebeurt er als je dit nieuws ontvangt? Ontslagen worden valt in de stress top 5. Je werk is een groot deel van je identiteit en is te vergelijken met de stress die je ervaart bij een overleiden of scheiding. Tosca Gort is arbeidspsycholoog en oprichter van GORTcoaching en gaat verder in op de stressreactie die een ontslag teweeg brengt. Deze reactie is niet zomaar te overschrijven met ratio.

De afsluiting

Ondanks de psychologische klap die je krijgt, is het de kunst om helder te blijven en niet gelijk te tekenen bij het kruisje. Barbara Veldmaat, arbeidsrechtadvocaat bij advocatenkantoor CMS doet alles op het gebied van arbeidsrecht. Op het moment van ontslag krijg je een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst. Een voorstel over hoe jullie uit elkaar gaan. “Wat je vooral niet moet doen is zeggen, nou dat ziet er goed uit, ik ga dat tekenen”. Ze raadt aan om naar iemand op zoek te gaan die gespecialiseerd is in arbeidsrecht en die jou kan ondersteunen. Ben jij wel de werknemer die er uit moet en is het wel een redelijk voorstel?

En verder

Dus eerst goed afsluiten en dan doorgaan. Maar hoe dan? Tosca Gort zegt dat er verschillende strategieën zijn. Het maakt niet uit welke je probeert, zolang je maar wel doorgaat met een andere strategie zodra het niet werkt.  “Wat ik soms zie is dat mensen te lang blijven hangen bij één strategie. Wat je ziet bij succesvolle mensen is dat die een aantal strategieën hebben. Een hele belangrijke daarvan is hulp vragen. Wat heb je nodig? Een loopbaancoach, loopbaanadviseur of psycholoog? Zorg dat je die hulp regelt.”

Economische perspectief

Bekijk je deze fase van in-between-jobs vanuit economisch perspectief, dan wil je aan de ene kant de klap opvangen voor diegene die werkloos zijn geworden, maar aan de andere kant is het voor de volle 100% opvangen van die klap toch een perverse prikkel. Want het stimuleert niet om iets nieuws te doen.  Pieter Gautier is hoogleraar Economie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam stelt dat als je kijkt naar de mensen die ontslagen zijn, het toch iets anders ligt. “In Amerika hebben ze de uitkeringen tijdelijk verhoogd. Nu blijkt uit onderzoek dat waar het normaal leidt tot hogere werkloosheid omdat mensen minder hard zoeken, het nu mee valt. Iedereen realiseert zich dat het tijdelijk is. Iedereen die een baan aangeboden krijgt denkt niet, ‘die ga ik niet accepteren want ik heb een hoge uitkering’. Die perverse prikkel is nu wel lager.”