Omscholing

Omscholing

Nu de tweede golf van coronabesmettingen een feit is, lijkt ook een ontslaggolf niet te voorkomen. Waar moet je vooral niet wezen en waar liggen de kansen voor het oprapen?

In de ene sector schreeuwen ze om goede arbeidskrachten, in andere sectoren is de vraag hoelang mensen nog werkzaam zullen zijn. Dat was al voor corona, maar de crisis lijkt de verschillen te vergroten. Is er dan een enorme mismatch tussen vraag en aanbod op de Nederlandse arbeidsmarkt?

Mismatch

“Die is in Nederland structureel gezien redelijk laag. We zien wel dat als er een mismatch is dat dat een groot probleem is.” Zegt Bas ter Weel, directeur SEO Economisch Onderzoek en hoogleraar economie. ”De coronacrisis legt daar een vergrootglas op. We zien het met name in sectoren die getroffen worden door de lockdown. Krimpsectoren zijn nu bijvoorbeeld banen in winkels omdat we allemaal online boodschappen doen. Op lange termijn is zorg nu een sector waar veel vraag is, omdat de vergrijzing eraan komt. Mensen die nu in krimpsectoren zitten kan je langzaam begeleiden naar andere sectoren die minder hard krimpen, daar hebben we echt belang aan.”

Hoe kijkt een UWV aan tegen de mismatch en de omscholing naar kansrijke beroepen? Nicole van der Goorbergh, adviseur arbeidsmarkt UWV adviseert ook over omscholing. “We houden goed bij welke sectoren de meeste kansen bieden. Er zijn ook veel banen waar je niet direct voor hoeft om te scholen, in de techniek of transport en logistiek. Dat wil niet zeggen dat het eenvoudig werk is, maar wel relatief eenvoudig aan te leren. Als je in een krimpsector zit zou ik aanraden goed om je heen te kijken. Oriënteer je op functies waar je terecht zou kunnen met jouw capaciteiten, met of zonder omscholing.”

Kraptesectoren

In de techniek is het nog volop zoeken naar goede mensen. Michel Mol, eigenaar detacheringsbureau Detamo zit duidelijk in een krapte hoek. “De sector techniek kent een krapte. We moeten hard aan de bak om de markt van dienst te kunnen zijn. We hebben mensen uit het buitenland gehaald om het werk te kunnen doen, en zijn druk mensen aan het opleiden, dus ja het is krap. In samenwerking met het UWV zijn we het hele jaar door met het opleiden uit mensen, het liefst uit andere vakgebieden. We worden vaak gebeld door bijvoorbeeld horecamedewerkers die vragen of we werk voor ze hebben. Wij testen die mensen en begeleiden die naar een baan. Het zal je verbazen hoeveel barmannen ergens technische affiniteit hebben.”

Conclusie

Zorg en techniek worden steeds weer genoemd als de kans sectoren, en niet alleen nu in de crisis. De krapte was er al langer en dat blijft waarschijnlijk wel zo. De horeca lijkt een duidelijk voorbeeld van een onzekere branche, vooral nu. Maar met de komst van een vaccin, willen we allemaal weer naar de kroeg, en dan hebben we ook mensen nodig. Ben je bijvoorbeeld administratief medewerker bij een bank, dan kan je maar beter meteen verder gaan kijken. Maar kunt overstappen naar een andere branche, moet je jezelf omscholen. Daar zou de overheid een kartrekkende rol in kunnen spelen. Door bijvoorbeeld te stimuleren dat mensen kleine stapjes gaan zetten, naar een baan die al een beetje past. In plaats van dat de barman in alle haast wordt omgeschoold naar een installateur van zonnepanelen. De mismatch tussen vraag en aanbod vraagt om structurele aanpak, maar kijk ook of bepaalde krapte wel door corona komt, en tijdelijk is. Misschien zijn daar mensen, met beperkte bijscholing, tijdelijk uit te wisselen.

Omscholing - 13 oktober 2020
Beluister de uitzending