Brainnet is onderdeel van PRO Unlimited. Klik hier voor meer informatie

Nieuwe medewerkers werven? Zet je vooroordelen opzij!

Nieuwe medewerkers werven? Zet je vooroordelen opzij!

Een handdruk, een knikje, een glimlach. In een paar seconden heeft je onbewuste brein al geoordeeld: deze persoon is wel of niet oké. In de oertijd was dit handig en nodig om in te schatten of er gevaar dreigde. Maar op de werkvloer en bij het zoeken naar nieuwe medewerkers is het niet handig. Zeker niet in de huidige tijd van schaarste. In deze podcast van BNR Werkverkenners ontdek je hoe je aan de slag kunt met je eigen vooroordelen en blinde vlekken.

Genieke Hertoghs is expert in het onbewuste brein en partner bij Subconscious Impact. “De rol van ons onbewuste is sterk. Heel sterk. Zó sterk dat het voor 95-98% van de tijd richting geeft aan al ons denken en handelen. Ons onbewuste brein is 1000x sneller dan het bewuste brein. Het onbewuste deel van je brein geeft je razendsnel een beeld van iemand. Zodra je praat met iemand die een beetje op je lijkt, dan krijgt die persoon in je onbewuste brein een plusje. Andersom als je iemand niet direct snapt, dan krijgt die persoon een minnetje. Als iemand iets vertelt wat niet overeenkomt met jouw kijk, dan ga je automatisch die persoon overtuigen. Hiermee ga je voorbij aan een andere visie wat op de werkvloer misschien juist goed van pas zou kunnen komen.”

Zoek niet naar iemand die op je lijkt

Anke Baak is directielid bij Relevance Learning (Schouten & Nelissen) en houdt zich onder meer bezig met trainingen voor managers. Zij geeft aan dat je kansen laat liggen als je blijft hangen in je eerste indruk. Het bijzondere is dat mensen altijd de neiging hebben om aansluiting te zoeken bij mensen die een beetje op hen lijken. Dus iemand die hetzelfde denkt over bepaalde onderwerpen of die jouw mening deelt. Als je je team op basis van de eerste indruk samenstelt, dan creëer je geen diversiteit in je team. Je gaat groeipotentieel en innovatie missen bijvoorbeeld.

Verdiep echt in elkaar en stel vragen

De belangrijkste eerste stap om de conclusie van je eerste indruk te doorbreken is aandacht hebben voor datgene waar je weerstand tegen voelt. Probeer neutraal te blijven, ga in op hetgeen je triggert en stel er vragen over. Zo realiseer je wederzijds begrip en vergroot je de kans om tot een juiste teamsamenstelling te komen. Andersom op de werkvloer kun je je als medewerker misschien wel onbegrepen of onzichtbaar voelen. De uitdaging hierbij is om altijd in jezelf te blijven geloven en dat je probeert een positieve plek te veroveren in het onbewuste brein van je leidinggevende. Dit doe je door je echt te verdiepen in datgene wat jouw leidinggevende belangrijk vindt. Op het moment dat je vragen gaat stellen, stijg je automatisch in waardering in het onbewuste brein. Vooroordelen hebben we allemaal, als je er iets aan gaat doen kun je meer uit jezelf halen en uit de relaties om je heen.

 

Nieuwe medewerkers werven? Zet je vooroordelen opzij! - 26 januari 2022
Beluister de uitzending