Nationaal debat Privacy en de Arbeidsmarkt met Aleid Wolfsen

Nationaal debat Privacy en de Arbeidsmarkt met Aleid Wolfsen

"Denk goed na of je de gegevens die je opvraagt van iemand ook echt nodig hebt. En als je dan gegevens van een ander hebt, ga er dan zorgvuldig mee om", aldus de Autoriteit Persoonsgegevens Aleid Wolfsen tijdens het Nationaal debat Privacy en de Arbeidsmarkt georganiseerd door BNR en Brainnet. Met Rens de Jong als presentator werd het een zeer inhoudelijk debat met enthousiaste deelname uit het publiek.

Het is volgens Aleid Wolfsen met  Algemene Verordening Persoonsgegevens (AVG of GDPR) niet de bedoeling dat allerlei HR processen onmogelijk gaan worden. Wel is het van belang zeer zorgvulding om te gaan met data en CV's van sollicitanten en flexibel personeel. "Neemt u bescherming serieus, dan hoeft u nu alleen nog maar wat kleine puntjes op de i te zetten."

Er waren diverse experst die deelnamen aan het debat waaronder Jeroen Terstegge, Voorzitter van de Commissie Privacy van VNO-NCW en MKB Nederland, Jaap Henk Hoekman, Wetenschappelijk directeur van het privacy & IndentityLab en Yvette van Gemerden, Partner Privacy Law bij PwC.

Begin volgende week volgt meer informatie over de uitkomsten van het debat. Brainnet deed ook een onderzoek naar de privacybeleving onder werkenden. Hieruit blijkt dat de het meerendeel van de Nederlanders zich zorgen maakt over online privacy.

Aleid Wolfsen - Voorzitter van de Autoriteit PersoonsgegevensRens de Jong - Privacydebat BNR

Meer informatie?