Mijn deur staat altijd open...

Mijn deur staat altijd open...

 “Mijn deur staat altijd open”. Een vaak gehoorde uitspraak op de werkvloer. Maar een enkeling gaat er ook echt naar binnen en die drempel over. De meeste mensen kennen hun baas niet en in deze werkverkenner vragen we ons af hoe dat zit. Wat lopen organisaties hierdoor mis en hoe krijg je de drempel lager? Moeten we dan maar stoppen met het aankondigen van deze open deur?

Onzichtbare baas

Michel Visser werkt voor Unit 4, waar hij verantwoordelijk is voor het aannemen van de juiste mensen. Is er echt zo’n grote afstand tussen de baas en zijn werknemers? Ja, uit onderzoek blijkt dat 21% van de werknemers überhaupt nog nooit contact heeft gehad met de CEO of directeur. De helft van de werknemers ziet de baas niet eens op de werkvloer. Volgens Michel is dit een probleem. Als directeur wil je iets bereiken, maar dat dat doe je met je mensen. Zij willen weten wie die voorman is en waar hij voor staat.

Vervreemden op de werkvloer

John van Hoof is voorzitter van de raad van bestuur van schoonmaakbedrijf CSU. Hij denkt dat de meeste medewerkers van het bedrijf hem wel zouden herkennen maar niet ‘kennen’.  Een baas is druk, maar vaak wordt onderschat wat voor effect je als baas hebt. "Tijd en aandacht voor je mensen, daar zijn wij vol op gaan inzetten. Je moet je realiseren waar je je boterham aan verdient en daar moet je waardering en respect voor hebben. Ook is het belangrijk om te weten wat er op de werkvloer speelt."

Bij CSU helpt de directie elk jaar een dagdeel mee bij het schoonmaken en heeft ook voorgesteld om dit in te voeren bij klanten en relaties. Een baas moet een intrinsieke motivatie hebben om aan de relatie met zijn of haar werknemers te werken. Kwetsbaar opstellen en aanwezig zijn op de werkvloer is belangrijk, ook al krijg je dan misschien een keer een weerwoord of een andere mening.

Nieuw soort leiderschap

“Door de drukte vergeten leidinggevenden een groot deel van hun werk: hun medewerkers” aldus Erica Meijerman van OrganisatieLuisteraars. “De meewerkdag van John van Hoof is een goed begin, maar wel een begin. De dag erna moet je dan nog wel oppakken wat je hebt opgemerkt tijdens deze dag want zo kan je echt een verschil maken”.

We hebben leiders jarenlang gezien als de alwetende personen, maar op dit moment hebben we misschien behoefte aan een ander soort leiderschap. Organisaties moeten rond de tafel gaan zitten om te kijken of de leidinggevende wel het werk doen wat bij hun functie hoort. Veel van hun dagelijkse taken kunnen worden afgedragen aan de professionals die hier daadwerkelijk voor zijn aangenomen. Het is een kwestie van de verantwoordelijkheid aan iemand anders toevertrouwen. 

Kortom, de baas is te druk met vergaderen, de grote lijnen uitzetten en verantwoordelijkheden die hij of zij prima bij de medewerkers kan neerleggen. En daarom treft die medewerker, als hij eindelijk de drempel van de open deur door is, een lege kamer aan. Door af en toe mee te werken en in gesprek te gaan met de medewerkers, kan een baas zijn relatie met zijn werknemers versterken en zo ook de prestaties van het bedrijf.