Brainnet is onderdeel van PRO Unlimited. Klik hier voor meer informatie

Leren van flexers

Leren van flexers

Ondernemerschap bij medewerkers. Veel CEO’s zeggen dat ze dit graag zien bij medewerkers. Zzp’ers hebben eigenschappen die handig kunnen zijn. Maar hoe doe je dat als er sprake is van een vast contract en je je aan bepaalde regels moet houden? Kortom, wat kunnen vaste medewerkers leren van flexers?

Vaardigheden en eigenschappen

Cristel van de Ven, voorzitter van Vereniging Zelfstandigen Nederland en partner van Factor vijf, ging in gesprek met zzp’ers over belangrijke eigenschappen: “De volgende zaken heb ik veel gehoord: doorzettingsvermogen, zelfstandig initiatief tonen,  een tof netwerk, regie op mijn werk en leven en ze zien elk gesprek als een potentieel acquisitiegesprek.”

“Een van de vaardigheden die een zzp’er wendbaar maakt, is het hebben van een netwerk”, vertelt Johan Zwemmer, arbeidsrechtsadvocaat DLA Piper. Daarnaast is een zzp’er actief bezig om zichzelf te verkopen, dit in tegenstelling tot een vaste medewerker. “Aan de ene kant kennen we zaken als goed werknemerschap en concurrentiebedingen. En die beperken een werknemer in hun arbeidsovereenkomst om net zo wendbaar te zijn in een eigen netwerk als die zzp’er, want dat mag vaak niet. En als je een gewone arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebt, heb je een vast loon en zekerheid. Dat betekent in veel gevallen dat je minder snel uitgedaagd wordt.”

Ondernemerschap

“Je moet weten wat ondernemerschap is en wat je daaronder verstaat,” vertelt Bas Hoorn, trainer bij Timension. Daarnaast is karakterontwikkeling een belangrijk aspect van ondernemerschap. “Je moet naast je eigen specialisme ook in staat zijn om over de schutting te kijken bij mensen met wie je samenwerkt en die een ander specialisme hebben.”

Motivatie

Om een vaste medewerker te motiveren om ondernemender te zijn, geeft Johan Zwemmer advies. “Breng wat meer flexibiliteit in een contract.” Verminder bijvoorbeeld de arbeidsuren of haal het concurrentiebeding uit het contract. Volgens Bas Hoorn moet de afstand tussen inspanning en beloning verkleint worden. De werknemer wordt ondernemender als hij of zij weet wat het oplevert als je ondernemender bent. Hierdoor kunnen werknemers ook geprikkeld worden.

Kortom, een vaste medewerker kan veel leren van een zzp’er. Dit komt door bepaalde vaardigheden die een zzp’er heeft, waardoor zij verder kunnen ontwikkelen. Een netwerk en vrijheid zijn daarbij belangrijke aspecten. Door dit ook voor vaste medewerkers makkelijker te maken, kunnen zij ondernemender worden.

Leren van flexers - 13 april 2021
Beluister de uitzending