"Ik sprong in het ravijn"

"Ik sprong in het ravijn"

"Voordat ik zelfstandig ondernemer werd, hikte ik wel bijna twee jaar aan tegen de beslissing. Het voelde toch als een sprong in een ravijn, zonder dat ik wist waar ik terecht zou komen. Toch waagde ik de sprong. Nu ik erop terugkijk, heb ik geen moment spijt gehad. Het ondernemerschap werkt voor mij bevrijdend", vertelt Frank Goedhart.

Frank is ICT-ondernemer en wordt als projectmanager ingehuurd. Daarnaast heeft hij met een compagnon het bedrijf Frits opgericht voor onder andere online back-up dienstverlening. "Sinds ik de stap heb gezet als zelfstandig ondernemer verder te gaan, is mijn mindset anders. Zie ik ergens heil in, dan heb ik nu de keuze of ik er tijd in wil steken. Dat geeft mij veel energie. Het leuke van ondernemen vind ik dat je heel breed leert kijken. Ik ben redelijk technisch ingesteld, maar ik ben nu ook bezig met marketing, verkoop, support, service en acquisitie. Met het bedrijf Frits maken we weer nieuwe stappen.

In het begin komen er allerlei vraagstukken op je af en moet je je aandacht verdelen. We waren ambitieus, wilden veel tegelijk. Door planmatiger te gaan werken, is het toch gelukt de doelen die we stelden allemaal te realiseren. Nu zijn we in de fase dat we nieuwe producten en diensten aan het ontwikkelen zijn die passen bij het concept van Frits."

"Nee, spijt heb ik nooit gehad. Hoe druk de start ook was. Ik begon voor mezelf als ICT-ondernemer, verhuurde mezelf als projectmanager, ging aan de slag met het bedrijf Frits en werd voor de tweede keer vader. Dat was wel even hectisch. Maar het ondernemerschap past helemaal bij mij. De inspanningen die je levert, zie je direct terug in resultaat. Dat motiveert enorm. Ik kan het iedereen die twijfelt over wel of niet de stap wagen, aanraden. Ondernemen? Gewoon doen! Je moet je niet laten weerhouden door crisis of zorgen en twijfels van anderen. Als je een goed idee hebt en je hebt er plezier in: doen!"