Hoe word je een aantrekkelijke werkgever?

Hoe word je een aantrekkelijke werkgever?

Gaan de talenten aan jouw neus voorbij? Hoe krapper de arbeidsmarkt, hoe belangrijker het voor werkgevers is om op te vallen. Hoe word je een aantrekkelijke werkgever? Presentator Rens de Jong zocht het in zijn programma BNR werkverkenners uit.

In de uitzending reageerde Geert-Jan Waasdorp, directeur en oprichter Intelligence Group. Hij stelt dat de beste werkgevers de beste mensen aantrekken. Herhalen van je boodschap, een transparant recruitmentproces en sollicitanten een positieve ervaring meegeven, dragen bij aan het succesvol vinden van nieuwe mensen.

Softwarebedrijf Kabisa is uitgeroepen tot werkgever van het jaar volgens NRC Carrière. Oprichter Harm de Laat: “Wij zijn een softwarebedrijf dat software ontwikkelt dat niet standaard te koop is. Dit vraagt om specifiek talent. Wij doen er alles aan om onze mensen beter te maken, daarnaast besteden we veel aandacht aan goede content zodat sollicitanten ook voordat ze bij ons komen werken, al veel over ons kunnen lezen.”

Volgens Rob Vinke, Emeritus hoogleraar HR Sciences bij de Nyenrode Business Universiteit, kunnen zelfs afgewezen sollicitanten ambassadeur worden van je organisatie. Door kandidaten een persoonlijke terugkoppeling te geven en daarbij eerlijk en zuiver te zijn. Dit moet automatisch gaan, anders prikken mensen erdoorheen.

Aantrekkelijke werkgever worden? 3 tips:

  1. Zorg voor een aantrekkelijke employer brand en zorg voor een lange adem
  2. Zorg dat je de organisatie intern op orde hebt
  3. Zorg voor een positieve belevenis voor de sollicitant
Hoe word je een aantrekkelijke werkgever? - 10 mei 2017
Beluister de uitzending