Hoe maak je een succesvolle carrièreswitch?

Hoe maak je een succesvolle carrièreswitch?

Wat zou je nou echt eens willen zijn? Droom jij weleens van een heel andere baan dan die je nu hebt? En als dat dan zo is, hoe pak je dat dan aan? Rens de Jong zocht in het programma BNR Werkverkenners van 27 juni antwoord op de vraag: Hoe maak je een succesvolle carrièreswitch?

Rob Witjes, hoofd Arbeidsmarktinformatie en advies UWV in de radio-uitzending: ”Als mensen werkloos worden, dan zien we dat dat soms een trigger is om iets heel anders te gaan doen. Vaak komt switch uit een hobby voort.”

Jan de Jong, vader van presentator Rens de Jong is een voorbeeld van iemand die ‘boventallig’ raakte en iets heel anders is gaan doen. Na 35 jaar in de financiële dienstverlening te hebben gewerkt, besloot hij op zijn 58ste om leraar te worden. Na ongeveer 70 sollicitatiebrieven was er een school die het wel met hem wilde proberen. “Het is een periode in mijn leven die ik nooit had willen missen!”

Het verliezen van een baan hoeft niet per se de aanjager te zijn van een switch. Mariëlle van Vulpen, nu teamchef Generieke opsporing in Den Haag, begon haar carrière bij Ernst & Young gevolgd door een switch richting uitgeverswereld. Zij besloot haar echte droom na te jagen. “Wat betreft inhoud van mijn werk zal ik het nooit leuker treffen dan wat ik nu doe. Mijn advies: ga doen wat je leuk vindt, volg je hart. Je bent zoveel tijd kwijt aan werken. Het leuk hebben is veel belangrijker dan geld.”

Droom jij van iets totaal anders? Luister de uitzending!

Hoe maak je een succesvolle carrièreswitch? - 27 juni 2017
Beluister de uitzending