Hoe belangrijk is ambitie?

Hoe belangrijk is ambitie?

Vooral jongere generaties voelen druk om ambitieus te zijn. Want ze moeten toch zo snel mogelijk zo hoog mogelijk in de organisatie willen komen?! Maar wat is ambitie precies? Is het wel het vieze woord dat het lijkt te zijn geworden? Je hoort het in deze BNR Werkverkenners. Met:

  • Aaltje Vincent, sollicitatie- en recruitmentexpert bij Aaltje Vincent & company;
  • Kilian Wawoe, hrm-expert bij de VU Amsterdam en Human Research;
  • Nienke Wijnants, psycholoog en loopbaanadviseur en auteur van Het Dertigersdilemma.


Van oudsher wordt ambitie vaak gezien als het streven om hoger op te komen in een organisatie. In de huidige tijd wordt het echter steeds vaker gedefinieerd als ‘de beste versie van jezelf zijn’. Vast staat dat ambitie voor iedereen iets anders is en dat de ene definitie niet beter is dan de andere.

Hoe beïnvloed de tijdsgeest ambitie?
In de jaren 80 zag de arbeidsmarkt er heel anders uit dan nu. Die generatie werd opgevoed met de gedachte dat het belangrijk was om een baan te hebben en de carrièreladder te beklimmen. Millennials stellen zich vaker de vraag waarom zij op aarde zijn en willen een maatschappelijke bijdrage leveren. Zij voelen echter wel druk om ambitieus te moeten zijn. Aaltje Vincent, sollicitatie- en recruitmentexpert zegt hierover dat er tegenwoordig meer informatie beschikbaar is over werkgeluk. Zo posten mensen bijvoorbeeld steeds vaker op social media hoe het is om bij een bedrijf te werken en hoe mensen zich daar bij voelen. Er is meer aandacht voor het feit dat mensen zich gelukkig willen voelen in hun baan en daarmee wordt het ook makkelijker geaccepteerd als je geen carrière wilt maken. Kilian Wawoe, HRM expert bij de Vrije Universiteit van Amsterdam zet hierbij wel de kanttekening dat als je ver wilt komen, je ook bereid moet zijn hier hard voor te werken. Hij maakt de vergelijking met de topsporters. Zij moeten veel trainen om het hoogste niveau te bereiken. Nienke Wijnants voegt hier nog aan toe dat de druk die mensen voelen ook vaak wordt veroorzaakt door wat mensen zelf denken dat de maatschappij verwacht van hen.

Hoe ga je als werkgever om met deze verandering?
In vacatureteksten wordt vaak gesproken over doorgroeimogelijkheden. Bedrijven geven aan dat ze op zoek zijn naar mensen die ambitieus en gedreven zijn. Vaak realiseren zij zich niet dat dit ook kan worden geïnterpreteerd als bij ons bedrijf moet je heel hard werken en er is weinig ruimte voor werk/privé balans. Dit soort woorden trekt een bepaald soort mensen aan en kan ook mensen afschrikken. De experts adviseren om je hier bewust van te zijn en heel goed te bedenken wat voor soort mensen je zoekt. Ook is het belangrijk om open en eerlijk te communiceren over welke mensen je zoekt en het gesprek aan te gaan met kandidaten. Kilian Wawoe noemt het voorbeeld van een bedrijf dat de vraag stelt: ‘wanneer gaan we uit elkaar?’ Hij vindt dit een relevante en gezonde vraag. Het is prima om op een bepaald moment weer afscheid van elkaar te nemen.

Conclusie
Er is niets mis met ambitie. Het is echter ook prima om andere zaken na te streven in je leven. Belangrijk voor werkgevers en werknemers is vooral om te bepalen wat voor hen belangrijk is en wat bij hen past en hier de juiste werkgever/werknemer bij te zoeken door open en eerlijk het gesprek met elkaar aan te gaan. Als je nadenkt over zaken die voor jou belangrijk zijn, wordt het makkelijker om prestatiedruk van je af te schudden en zijn medewerkers gelukkiger in hun werk.