Generatie Z en het imposter syndrome

Generatie Z en het imposter syndrome

Het kán niet lang duren voor je door de mand valt! Dan heeft iedereen door dat jij die baan helemaal niet verdient en ook zeker niet aankan. Zijn dat jouw gedachten? Dan heb je last van het imposter syndrome. Waarom door corona vooral generatie Z hier last van heeft, hoor je in deze BNR Werkverkenners.

Coachend leiderschap prettig voor twijfelaars met het Imposter Syndroom

Je hebt een goede opleiding gedaan, een serieuze baan en je wordt gewaardeerd door je collega’s. Eigenlijk heb je het uitstekend voor elkaar. En toch zit er voortdurend een stemmetje in je hoofd dat zegt: ‘wanneer val ik door de mand en ontdekt iedereen dat ik helemaal niets kan?’. We noemen dit het Imposter Syndroom en meer dan de helft van de generatie Z heeft hier last van. Luister deze podcast als je meer wilt weten over het Imposter Syndroom en wat je op de werkvloer hieraan kunt doen.

Generatie Z is de generatie geboren tussen 1995 en 2010. Vanaf hun geboorte waren internet en mobiele telefoons altijd aanwezig. Generatie Z is altijd verbonden en vergelijken zichzelf met anderen. Daarnaast zijn ze hun leven lang gepusht om het beste uit zichzelf te halen. Vanaf de peuterleeftijd moeten ze door allerlei toetsen en testjes heen en wordt er voortdurend naar hun mening gevraagd. De manier waarop ze zijn opgegroeid en bevraagd kan het gevoel versterken dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. Dat stelt Jos Ahlers, psycholoog, marketingstrateeg en auteur van verschillende boeken over generatie Z.

Na corona minder zelfvertrouwen

Meer dan 1/3 van de generatie Z twijfelt na corona nog meer aan hun professionele kwaliteiten dan voor de pandemie. Dit is voor een belangrijk deel te verklaren door het feit dat alle sociale ondersteuning in die periode wegviel. Als je enorm wordt teruggeworpen op jezelf, dan ga je te veel nadenken en kun je heel erg gaan twijfelen aan jezelf.  

‘Ik loop de boel te flessen’

Volgens Chantal van der Leest, gedragspsycholoog, coach en columnist voor het AD, hebben heel veel mensen last van het Imposter Syndroom. Als je last hebt van dit syndroom, heb je voortdurend het gevoel dat je anderen bedriegt omdat je niet zo competent bent als anderen denken. Juist ook bij mensen die al iets hebben bereikt en neergezet hebben waar ze trots op zouden kunnen zijn, kan de twijfel toeslaan. Dat zijn mensen die, nadat ze een promotie hebben gekregen, daar niet trots op zijn, maar meteen denken dat er een vergissing is gemaakt, dat het niet klopt. Ook mensen met een migratieachtergrond en met een lagere sociale achtergrond kunnen vaker gedachten hebben als: ‘Ik heb een totaal andere achtergrond. Ik werk hier nu wel, maar eigenlijk klopt dit niet. Ik loop de boel te flessen. Straks komen de anderen erachter dat ik natuurlijk dit allemaal helemaal niet kan.’

Coachend en positief leiderschap

Het Imposter Syndroom is niet ernstig, zolang het niet doorslaat in faalangst. Het is, zoals Jos Ahlers zegt, vooral ‘superirritant’. Wel helpt het om als leidinggevende aandacht te hebben voor de twijfelaars. Coachend leiderschap is veel effectiever hierbij dan het sturen op KPI’s. Geef medewerkers bevestiging, leg uit wat je goed vindt gaan en waarom.

Generatie Z en het imposter syndrome - 9 februari 2022
Beluister de uitzending