Brainnet is onderdeel van PRO Unlimited. Klik hier voor meer informatie

Financiële dienstverlening vs. evenementenorganisatie

Financiële dienstverlening vs. evenementenorganisatie

Twintig jaar geleden vond Arie Potters een vaste baan bij een grote financiële dienstverlener op de afdeling Bedrijven. Toen hij na 13 jaar een hbo-opleiding volgde en zich afvroeg wat hij eigenlijk wilde, besloot hij hetzelfde werk te blijven doen, maar dan op interimbasis. Dat creëerde tijd voor zijn andere passie: evenementenorganisatie.

Als financieel dienstverlener werkt Arie op projectbasis door het hele land, nog steeds binnen de afdeling Bedrijven. Hij moet zelf achter opdrachten aan en is dan weer 4 tot 6 maanden onder de pannen. “Met een migratieproject, het opzetten van een compleet nieuwe afdeling of vervanging bij zwangerschapsverlof. Als mijn huidige opdracht afloopt, moet ik door het gewijzigde externenbeleid van de organisatie minimaal zes maanden elders werken. Prima, je wilt ook wel een keer verder kijken dan de vertrouwde opdrachten. Tenslotte ben ik ondernemer geworden om me te kunnen verbreden, dat is alleen maar leuk.”

Maatwerk-Event ontzorgt

Het geeft hem ook de gelegenheid om zich meer toe te leggen op zijn tweede bedrijf, Maatwerk-Event, dat hij in 2012 in de markt zette. “Toen ik nog in loondienst werkte, hielp ik al veel mensen met de organisatie van allerlei uitjes en evenementen. Inmiddels is deze uit de hand gelopen hobby gegroeid tot een aardig bedrijf. Ik organiseer evenementen in de breedste zin binnen het zakelijke segment. Als aanspreekpunt voor de klant ga ik zelf vrijwel altijd mee. De afgelopen periode was ik met 90 man 3 dagen in Parijs, met 40 medewerkers in Winterberg en 2 dagen met 180 mensen in Rotterdam. De diverse onderdelen koop ik in: hotel, horecagelegenheid en dat soort zaken. Het is niet zo dat ik zelf een city game organiseer, maar ik ontzorg de klant volledig en breng een zo scherp mogelijke offerte uit.”

Aan de keukentafel

Aries doelgroep bevindt zich binnen zijn woon/werkgebied. In de financiële dienstverlening heeft hij een groot netwerk aan contacten opgedaan. “Mensen kennen me als een betrouwbaar persoon die zijn afspraken nakomt. Daarom gunnen ze me de organisatie van hun evenement. Om die reden hoeft Maatwerk-Event niet op internet gevonden te worden in het grote geheel van aanbieders, al is er voor de professionele uitstraling wel een website. Mijn toegevoegde waarde zit met name op het persoonlijke vlak. ’s Avonds zit ik bij de ondernemer aan de keukentafel voor een persoonlijk gesprek over zijn reisje, dat wordt erg op prijs gesteld. Ook de persoonlijke begeleiding tijdens de reis wordt gewaardeerd. Er gaat niet iemand mee die alleen bij de uitvoering betrokken is en niet bij de voorbereiding; ik pak het project van begin tot eind op.”

Durf te verbreden

“Andere zzp’ers zou ik willen aanraden om vooral de dingen te doen die ze graag doen. Blijf niet te lang ergens zitten, durf je te verbreden met een nevenactiviteit. Zelf ben ik nu al een aantal jaren op twee totaal verschillende fronten actief. Het is goed te combineren, maar met name in het voor- en najaar wel heel druk. In die periode vinden de meeste bedrijfsuitjes plaats, dan ben ik veel avonden en weekends bezig. Maar ik doe het allemaal met enorm veel plezier.”