Eindejaarsbeschouwing

Eindejaarsbeschouwing

Wat een jaar was 2020. We kijken nog een keer terug. Er kwamen snel goede steunmaatregelen, maar er was ook kritiek. Voor sommige ondernemers pakte de maatregelen, tegen de bedoeling in, gunstig uit. Maar het uit de grond stampen van steunmaatregelen bracht een enorme verbondenheid met zich mee, ook onder de werkgevers en de werknemers. En hallo 2021, wat ga jij ons brengen. Kunnen we al denken aan het leven na corona? Dat zou betekenen dat we weer kunnen gaan bouwen.

Vast en flex

Bij een terugblik naar 2020 ontkom je natuurlijk niet aan corona. Evert Verhulp, hoogleraar arbeidsrecht aan de UvA,  zag de kloof tussen vast en flex alleen maar groter worden. “Het is een vreemd jaar geweest. Vreemd omdat we zijn arbeidsrechtelijk blijmoedig begonnen met een paar mooie rapporten, zoals het commissie Borstlap rapport en de wetenschappelijke raad is met een mooi rapport gekomen. De strekking van die rapporten was wel vergelijkbaar;  er ontstaat een vreemde verdeling op de arbeidsmarkt waarbij de overheid moet ingrijpen. Corona heeft daarbij de problemen uitvergroot.”

Veerkracht

Raymond Puts, algemeen directeur van werkgeversvereniging AWVN, begon op 1 januari met zijn huidige baan. Die baan kreeg hele andere accenten dan hij vooraf had kunnen voorspellen. “Terugkijken op 2020 is voor mij heel dubbel. Aan de ene kant een onverwachte crisis waar we in terecht zijn gekomen met z’n alle, waarvan we nog steeds proberen vast te stellen wat de langetermijnimpact zal zijn. Anderzijds vind ik ook dat we ontzettende veerkracht getoond hebben om er mee om te gaan. Die veerkracht zie je het tempo waarmee we steeds weten om te schakelen. Bedrijven passen zich steeds aan om met alle maatregelen om te gaan.”

Videosolliciteren

Voor Aaltje Vincent, loopbaancoach, draaide 2020 vooral om videosolliciteren. “Ik ben meteen 16 Maart live op LinkedIn gaan uitzenden hoe je het best kon videosolliciteren. Dat heeft mijn jaar eigenlijk helemaal omgegooid, want vanaf toen ben ik werknemers en werkgevers gaan trainen en coachen in het online solliciteren. Op dit moment lopen bijna 90% van alle 1e gesprekken online via zoom of teams. Ik denk dat dit ook als we uiteindelijk gevaccineerd zijn ook wel blijft. Het heeft het sollicitatieproces versneld en versoepeld. Je kan gesprekken sneller en makkelijker plannen.

Vooruitkijken

Helaas is in 2021 corona nog steeds een hoofdrolspeler. Naast een terugblik op 2020 vroegen we ook naar voorspellingen voor 2021. “Een van de hopen die ik heb voor 2021 is dat we werkgeverschap wat aantrekkelijker kunnen maken. Het is nu tamelijk moeilijk om iemand in dienst te nemen, al is het alleen maar de administratie. Daar moet iets gebeuren.” Vindt Evert Verhulp.

In 2021 zal ook duidelijk worden wat we gaan vasthouden van al dat thuiswerken. “Ik denk dat we veel meer onze momenten gaan kiezen. Ik kan me niet voorstellen dat ik anderhalf uur in de auto ga zitten voor een gesprek van een half uur. Vroeger zei je niet zo snel zullen we dat online doen. Dat zal nu veel vaker gebeuren.” Zegt Raymond Puts.

Aaltje Vincent is vooral bang dat er nog veel ontslagen gaan komen komend jaar. “Ik denk dat veel mensen hun baan gaan verliezen en waar ik bang voor ben is dat er geen goede begeleiding is voor die mensen. Als de steunregelingen allemaal ophouden zullen de echte klappen nog komen.”

Bij het terugblikken op 2020 komt corona ellendig vaak langs. Maar de crisis heeft ook positieve dingen voortgebracht: zo bleek de polder onder druk goed te kunnen samenwerken en binnen no-time een behoorlijk functionerend steunprogramma uit de grond te kunnen stampen. En we zijn gaan videosolliciteren. Dat is efficiënter, eerlijker en maakt het mogelijk om meer mensen te spreken in korte tijd. Een ontwikkeling die waarschijnlijk blijvend is. 2021 wordt het jaar van de Tweede Kamer verkiezingen en als we de programma’s mogen geloven maakt het niet eens zoveel uit wie er wint, want alle partijen willen met de arbeidsmarkt aan de slag. Het minimum loon moet omhoog en de vast-flex discussie komt natuurlijk weer op de agenda te staan. Bij Werkverkenners zullen we het komend jaar nauwgezet volgen.

Eindejaarsbeschouwing - 29 december 2020
Beluister de uitzending