Doen of niet? Doorwerken vanaf je vakantieadres.

Doen of niet? Doorwerken vanaf je vakantieadres.

Toch nog even doorwerken tijdens de vakantie. Presentator Rens de Jong deed het voor deze uitzending. Sinds corona weten we dat we overal kunnen werken. Dus waarom niet? Maar is het nou een zegen? Of was het toch een onverstandige beslissing? Je hoort het in deze Werkverkenners.

Met:

  • Eva Knies, hoogleraar strategisch HRM aan de Universiteit Utrecht
  • Ulrika Leons, gz-psycholoog en directeur Skils Zorg van de Zaak 
  • Marc Routs, burn-outcoach bij MRoutes Coaching en Meulenberg Training & Coaching

COVID-19 heeft laten zien dat mensen niet op kantoor hoeven te zijn om te werken. Ook het aantal technische oplossingen om thuis of een andere locatie te werken is enorm toegenomen. Dit betekent dat mensen ook tijdens de vakantie kunnen doorwerken. De vraag is of dat een goed idee is of niet.

Wanneer is werken tijdens de vakantie een goed idee?
Eigenlijk zijn alle experts het erover eens dat de vakantie bedoeld is om het werk helemaal los te laten en op te laden. Onderzoek wijst uit dat mensen minimaal drie tot vier dagen nodig hebben om te ontspannen als zij op vakantie gaan en daarna begint het opladen pas. Als je werkt tijdens de vakantie onderbreek je dit proces. Dat roept natuurlijk de vraag op of je überhaupt wel moet werken tijdens je vakantie. Om deze vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk om onderscheid te maken in verschillende typen mensen. Er zijn mensen die er goed mee om kunnen gaan als werk en privé in elkaar overlopen. Deze mensen kunnen vaak prima een taak doen en vervolgens verder gaan met hun vakantie. Bij andere mensen blijft het werk hen echter ook na het afronden van hun taak bezighouden. En dat is eigenlijk de belangrijkste voorwaarde voor werken in de vakantie. Als je er zelf baat bij hebt om de gevraagde taak te doen, het je positieve energie geeft en je het daarna kunt laten voor wat het is, dan is het geen enkel probleem om af en toe te werken in je vakantie. Als een taak van 15 minuten echter een paar uur wordt en je werk je ook daarna nog bezig blijft houden is het toch echt beter om helemaal niet te werken in de vakantie. Vaak denken mensen: ik werk even snel iets weg, maar realiseer je wel heel goed dat je mailbox vaak een paar uur later weer vol zit met reacties van mensen die wel aan het werk zijn op dat moment.

De rol van de werkgever
Zowel Ulrika Leons als Eva Knies geven aan dat het goed is als de werkgever of direct leidinggevende een rol speelt in het doorwerken tijdens de vakantie. De werkgever heeft er belang bij dat medewerkers goed uitgerust en fit op het werk verschijnen. Eva Knies adviseert daarom om het gesprek aan te gaan met de medewerker. Marc Routs kijkt hier iets anders tegen aan. Hij is van mening dat het makkelijker is voor jouzelf om je grenzen te bepalen dan voor je werkgever. Het is wel belangrijk om je grenzen te communiceren aan je werkgever. De werkgever kan bijdragen aan het welzijn van de medewerkers door het onderwerp bespreekbaar te maken en door een bedrijfscultuur te creëren, waarbij het voor iedereen normaal is dat vakantie ook echt vakantie is. Als er van medewerkers wordt verwacht dat zij altijd bereikbaar zijn en ook in hun vakantie zaken oppakken, lopen zij een hoger risico op uitval.