De wereld van nu vraagt beweeglijkheid van organisaties en medewerkers

De wereld van nu vraagt beweeglijkheid van organisaties en medewerkers

In 2024 bestaat De Goudse Verzekeringen 100 jaar. Wat is het geheim achter deze lange historie? HR-adviseur Frans van Jaarsveld : “Het eerste wat in mij opkomt, is een gevoel van verbinding. Misschien heeft het ermee te maken dat De Goudse een familiebedrijf is. De kleinzoon van de oprichter is onze bestuursvoorzitter. Ondanks de grootte van onze organisatie voelen nieuwe vaste en flexibele medewerkers zich snel thuis.”

Oprichter Geert Bouwmeester was pas 22 toen hij in 1924 voor zichzelf begon. Een overloop werd ingericht als kantoorruimte en de eerste polissen werden op de fiets rondgebracht. Sinds die tijd is er veel veranderd. De Goudse richt zich voornamelijk op ondernemers en werkt samen met verzekeringsadviseurs. “Wij geloven in de kracht van persoonlijk contact en hoogwaardig advies. Daarom werken wij samen met onafhankelijke adviseurs. Die nemen de ondernemer bij de hand en helpen hem risico’s in te schatten en te beperken.”

Goede balans tussen vast en flex

De Goudse telt zo’n 600 medewerkers, van wie 15% flexibele professionals zijn die worden ingehuurd op basis van specifieke kennis of om extra capaciteit te bieden. Frans: “We streven naar een goede balans tussen vast en flex. We huren met name deskundigheid in op het gebied van ICT. De technische ontwikkelingen gaan zo razendsnel dat we daar heel snel op moeten kunnen inspelen. De grootste uitdaging voor ons als verzekeraar is dat we blijven meebewegen. Daar hoort een goede mix bij tussen vast en flexibel personeel. We vinden het belangrijk om cruciale competenties die nodig zijn vast in huis te hebben; daarbij is het goed om dit aan te vullen met expertise van buitenaf. Daar leren we als organisatie van, waar we weer ons voordeel mee kunnen doen.”

Talentpool voor young professionals

“We besteden veel aandacht aan goed werkgever- en opdrachtgeverschap. Uiteindelijk is het zo dat onze medewerkers het verschil maken. We investeren in kennis en stimuleren medewerkers zich te blijven ontwikkelen. Voor young professionals hebben we bijvoorbeeld een speciale talentpool. We geven deze professionals drie jaar de tijd om organisatiebreed praktijkervaring op te doen, waarbij ze ook gecoacht en getraind worden. Ze krijgen in die jaren de kans om specifieke projecten op te pakken. Doordat deze professionals op veel verschillende afdelingen terechtkomen, maken ze makkelijk verbindingen tussen afdelingen. Bovendien draagt hun frisse blik bij aan veranderingen en verbeteringen.”

Rijke historie en vernieuwing bij elkaar brengen

“Onze grootste uitdaging? Dat is dat we gebruikmaken van de solide basis die we in bijna 100 jaar hebben opgebouwd en dat we daarnaast zo wendbaar blijven als een start-up. Het is de kunst onze rijke historie en toekomstige vernieuwingen bij elkaar te brengen. We willen de allerbeste ondernemersverzekeraar zijn en dusdanig performen dat onze klanten fan van ons worden”, besluit Frans.