De ideale LinkedIn kandidaat

De ideale LinkedIn kandidaat

Nederlanders te bescheiden op LinkedIn

5 belangrijke LinkedIn tips

We zijn een zeer actief volk als het gaat om aanwezigheid op LinkedIn. Nederland telt 4,3 miljoen LinkedIn leden. Daarmee zijn we wereldwijd gezien het land dat het meest actief is op dit platform. Alleen aan de presentatie op LinkedIn mag nog wel wat gebeuren, we zijn namelijk allemaal nogal bescheiden. Op 7 maart probeerde Rens de Jong in de radio-uitzending BNR Werkverkenners antwoord te vinden op deze vraag ‘Hoe vind en word ik de beste kandidaat op LinkedIn?’

De zoektocht leidde langs allerlei professionals van recruiters waaronder Jacco Valkenburg (Recruit2) en Gorden Lokenberg tot LinkedIn Marketeers waaronder Aaltje Vincent (Jobmarketeer), Pelpina Trip ( Video Marketing Expert) en Janis Krums (CEO Opportunity). Allen concluderen zij dat Nederlanders veel te bescheiden zijn op LinkedIn. Een beetje calvinistisch zijn we wel. Hoe zit het met jouw LinkedIn profiel? Ben je als professional op zoek naar een nieuwe opdracht of als opdrachtgever/werkgever op zoek naar iemand die jouw team komt versterken, dan is LinkedIn een prima start om de zoektocht te beginnen. Ook Brainnet zet dit medium in om professionals te vinden.

Zo word je via LinkedIn beter gevonden

  1. Zorg voor een zo groot mogelijk netwerk. Iedereen toevoegen helpt, ook al ken je deze personen niet.
  2. Vertel duidelijk welk probleem je oplost voor je opdrachtgever of werkgever. Presenteer je oplossing in je kopregel.
  3. Maak gebruik van zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden.
  4. Zorg voor een professionele foto.
  5. Maak eventueel gebruik van filmpjes.

En voor opdrachtgevers: zorg dat je op een juiste manier in contact komt met kandidaten. Zoek via andere platforms meer informatie over de betreffende persoon en kijk of je misschien via een bekende van die persoon in contact kunt komen. Want de kunst blijft om met de juiste kandidaat aan tafel te komen.

De ideale LinkedIn kandidaat - 7 maart 2017
Beluister de uitzending