"Blijf voorsorteren op een veranderende wereld"

"Blijf voorsorteren op een veranderende wereld"

“Je succes van vandaag, kan morgen totaal anders zijn. Dat betekent dat je voortdurend vooruit moet kijken, op de hoogte moet blijven van ontwikkelingen en zorgen dat je jezelf steeds opnieuw uitvindt en dat je je blijft ontwikkelen”, stelt André van der Lee. Samen met Christ Schippers is hij eigenaar van 3Masters Opleidingen. 3Masters geeft advies en verzorgt opleidingen en coachingstrajecten voor de financiële professional.

Christ Schippers richtte tien jaar geleden 3Masters op. “Daarvoor was ik ruim twintig jaar werkzaam binnen de Rabobank, tien jaar lang was ik actief bij de lokale banken en tien jaar bij Rabobank Nederland. Hier hield ik mij bezig met veranderprogramma’s en grote implementatietrajecten.”. In die tijd ontwikkelde Christ het idee voor 3Masters. 3Masters staat voor drie elementen die van cruciaal belang zijn voor professionals: content, competenties en tools. “In onze opleidingen staan die drie elementen steeds centraal. De financiële wereld staat onder druk van nieuwe wet- en regelgeving en kennisvereisten. 3Masters helpt financiële professionals bij het begrijpen en toepassen van veranderingen in de organisatie.” Mede-eigenaar André van der Lee heeft een juridische en financiële achtergrond en werkte voorheen bij verschillende organisaties in de bank- en factoringwereld: “Voor professionals is het steeds belangrijker aan zichzelf te blijven werken. Niet alleen als je in loondienst bent maar ook als zzp’er. We zien dat de financiële dienstverleners groots aan het reorganiseren zijn. Op dit moment is er veel vraag naar flexibel personeel. Maar de flexpool zal ook een reorganisatie ondergaan. Dat betekent dat je als professional tijdig moet voorsorteren. Weten waar de markt om vraagt en zorgen dat je wat betreft kennis bij de tijd en onderscheidend bent.”

Keurmerk

3Masters probeert professionals in de financiële dienstverlening uit te dagen zichzelf te blijven ontwikkelen. André: “Daarbij zoeken wij steeds naar mogelijke vernieuwingen. Zo hebben wij aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van het keurmerk Certified Business Banker. Ik heb mij altijd verbaasd over het feit dat organisaties zich laten adviseren door bijvoorbeeld een accountant, een adviseur of coach zonder dat precies duidelijk is of deze persoon wel over de juiste kwalificaties beschikt. Dit advies gaat vaak over zaken die flink wat impact kunnen hebben op de financiën van organisaties. En iedereen kan zich adviseur noemen. Wij hebben een keurmerk ontwikkeld waarmee een professional kan aantonen dat hij over de juiste kwalificaties beschikt. Een meerwaarde voor de professional zelf en de opdrachtgever. Vorig jaar hebben we een onafhankelijke stichting opgericht met een driehoofdig bestuur en een raad van toezicht waarbij het doel is de kwaliteit van de business banker (financieel adviseur) te bevorderen en in stand te houden. Dit gebeurt door middel van het afnemen van examens, toetsing en het opstellen en behouden van een gedragscode. We zijn er trots op dat het ons gelukt is om met dit keurmerk weer een stap te zetten om een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling van professionals. Want”, besluit André: “Het werk van de toekomst kan niemand precies voorspellen. Als professional is het essentieel dat je voorsorteert op veranderingen. Natuurlijk heb je allemaal je eigen reis. Maar wat er ook gebeurt, het is belangrijk dat je continu blijft werken aan je kwaliteiten.”