Brainnet is onderdeel van PRO Unlimited. Klik hier voor meer informatie

4 belangrijke voordelen van een neutrale MSP

4 belangrijke voordelen van een neutrale MSP

De vraag naar flexibele medewerkers in Nederland stijgt. Er wordt gezocht naar de beste oplossing om snel, makkelijk en tegen de beste tarieven een effectieve flexibele schil in het bedrijf te creëren waarmee (tijdelijke) doelen worden behaald. Het kiezen voor een neutrale MSP helpt u om de beste kandidaten te vinden tegen de beste tarieven.  

Bij Brainnet zijn wij er trots op dat we in staat zijn snel de beste kandidaten kunnen vinden en alles van contract tot uitbetaling professioneel opzetten en afhandelen. Mede dankzij onze neutrale positie als MSP kunnen wij u van de beste dienstverlening voorzien. Wat zijn de voordelen van een neutrale MSP?

1. De beste kandidaat tegen het beste tarief

Het kiezen voor een neutrale MSP helpt om zicht te houden op de beste kandidaten en de beste tarieven.

Wij hebben een groot netwerk waarbij we geen voorkeursposities uitdelen aan verschillende leveranciers van kandidaten. Dit houdt in dat we nooit een kandidaat aandragen alleen omdat hij/zij van een bepaalde leverancier komt. Doordat een neutrale MSP geen voorkeurspositie geeft is er een oneindige mogelijkheid aan kandidaten met alle achtergronden en ervaringen. Iedereen die zich aanmeldt als zzp’er of leverancier krijgt gelijke kansen gebaseerd op kwalificaties, ervaringen en tarieven. Dit houdt natuurlijk ook in dat wij als Brainnet geen eigen mensen in dienst hebben die wij detacheren. Alleen zo kunnen wij onze onafhankelijke positie behouden. Bovendien zien leveranciers ons niet als concurrent als het gaat om het leveren van personeel waardoor wij zonder tegengestelde belangen het proces kunnen managen.

2. Transparante en eerlijke tarieven

Naast het oneindige aanbod aan kandidaten creëert de onafhankelijke positie een gelijk speelveld waarbij we een competitief landschap ontstaat voor de leveranciers. Daardoor kunnen wij de beste tarieven bewerkstelligen. Daarnaast gaan wij altijd transparant te werk. Dit betekent dat we inzichtelijk maken wat de tarieven zijn van kandidaten en de marge die wij hanteren. Alleen zo ontstaat er onderling vertrouwen en blijven onze leveranciers graag met ons werken. Ook zorgt onze goede band met de leveranciers ervoor dat de klant hun flexibele schil naar wens kan blijven aanpassen.

3. Een makkelijk en eenduidig inhuurproces

Een neutrale MSP maakt gebruik van het totale marktaanbod van kandidaten en regelt dit in via één systeem. Met het juiste Vendor Management Systeem (VMS) krijgt u grip op uw totale flexibele schil. U ziet in een oogopslag waar pieken zitten binnen uw organisatie, hoe de inhuurbezetting is en wat de status is van aanvragen, contracten en hoogte van tarieven.

4. Eén aanspreekpunt voor al uw flexibele inhuur

Met een neutrale MSP komt er een einde aan het zaken doen voor u met allerlei aanbieders van flexibel personeel. Brainnet neemt dit van u over. Dit bespaart ontzettend veel tijd voor inkopers, HR professionals en inhurende managers. Daarbij geven wij advies en kijken met u naar de optimale bezetting nu en in de toekomst. Met de uitgebreide kennis die wij als organisatie in huis hebben over het inrichten van een flexibele schil, wet- en regelgeving en alles wat bij het inhuurproces komt kijken, kunnen wij een oplossing bieden op complexe vraagstukken. Bovendien vrijwaren wij onze opdrachtgevers van inhuurrisico’s.

Een effectieve MSP

Met het samengaan met PRO Unlimited, een Amerikaanse Neutrale MSP, is Brainnet sinds 2021 dé onafhankelijke inhuurspecialist in Europa. Brainnet voert het gehele inhuurproces voor u uit. Samen kijken we naar de behoefte aan personeel op korte en lange termijn en schakelen de juiste partijen in om de beste kandidaten voor uw zoekaanvraag te vinden. Wij werven de juiste kandidaat, screenen deze en lossen zo snel en effectief uw capaciteitsvraagstukken op. Het gehele administratieve proces rondom de inhuur van uw kandidaten nemen wij over.

Meer informatie