Brainnet is onderdeel van PRO Unlimited. Klik hier voor meer informatie

Wet DBA: wordt de impasse doorbroken?

Eerder heeft Brainnet een tweetal notities uitgebracht inzake de Wet deregulering beoordeling arbeidsrelaties (Wet DBA). De eerste notitie van februari 2016 ging in op consequenties van de door de Eerste Kamer aangenomen wet en specifiek de effecten op de fiscale status van zzp’ers. De tweede notitie, uitgegeven in oktober 2016, ging dieper in op de (ongewenste)implementatie effecten van de Wet DBA en de duiding van de transitieperiode, termijnen en specifieke benadering van verschillende groepen zzp’ers.

Deze derde notitie met de titel wordt de impasse doorbroken’ gaat in op de beleidsvoorstellen die aan de Tweede Kamer en de informateur zijn gegeven om de impasse rondom de Wet DBA te doorbreken. In het recent verschenen onderzoeksrapport: onderzoek varianten kwalificatie arbeidsrelatie worden tien beleidsvarianten gepresenteerd die een einde moeten maken aan de onrust en onzekerheid die is ontstaan als gevolg van de invoering van de Wet DBA. De notitie geeft een toelichting op de beleidsvarianten en de gevolgen voor klanten, leveranciers en zzp’ers.

Wilt u de notitie ontvangen?

De notitie is bedoeld voor opdrachtgevers van Brainnet (HR en Inkoop verantwoordelijken) evenals voor inlenende organisaties en zzp'ers. Wilt u de volledige notitie ontvangen? Vult u dan onderstaand formulier in. Wij sturen u de notitie dan per e-mail toe.