+31 (0) 30 602 16 17

Voorlichtingsbijeenkomst wet DBA

29 maart 2016, Zwolle

Voorlichtingsbijeenkomst wet DBA

Brainnet kiest ervoor om zzp'ers en opdrachtgevers proactief te benaderen en hen te informeren over de gevolgen van de wet DBA. We doen dit via informatiesessies op verschillende locaties in Nederland en via inloopspreekuren bij ons op kantoor in Nieuwegein. 

Naast Tjebbe van Oostenbruggen (Algemeen directeur Brainnet), waren Tjako Streefland (Taxpartners) en Josien van Breda (FNV Zelfstandigen) aanwezig om de aanwezigen uitleg te geven over de nieuwe wet. Bij veel zzp'ers heerst er onduidelijkheid over wat er nu exact gaat veranderen. Het allerbelangrijkste is dat zzp'ers en opdrachtgevers samen moeten nagaan of er sprake is van een arbeidsrelatie. Je moet als zzp'er zakelijk handelen met klanten en intermediairs. Om afspraken vast te leggen , kun je gebruik maken van modelovereenkomsten die goedgekeurd zijn door de Belastingdienst. Brainnet is in het bezit van een goedgekeurde modelovereenkomst. 

Wij zullen alle opdrachtgevers en zzp'ers die via ons werken, helpen om te voldoen aan de eisen van de nieuwe wet. Als er twijfel bestaat over de arbeidsrelatie dan kun je je situatie voorleggen aan de Belastingdienst. Uiteraard kunnen wij je ook adviseren. 

>>Voorlichtingsbijeenkomst wet DBA